FCA en PSA samen door als Stellantis

Nieuwe Holding, nieuwe naam

FCA en PSA willen geen twijfel doen bestaan over het succesvol tot stand komen van de nieuwe strategische groep op 50/50 basis. Ergens gedurende het eerste kwartaal zal de nieuwe groep een feit zijn en zal het de naam Stellantis dragen. Vandaag maakten de firma’s uit respectievelijk Turijn en Parijs dit bekend.

Latijnse verwantschap

De Italiaans-Franse samenwerking zoekt elkaars verwantschap in het Latijn. Stellantis is afgeleid van het Latijnse werkwoord “stello” dat ‘door sterren verlicht zijn’ betekend. Het is volgens de beide firma’s gekozen op basis van een sterk wederzijds DNA op het gebied van historische automerken en een krachtige bedrijfscultuur. Samen kan men een mondiaal leidende rol spelen en blijven de onafhankelijke merken intussen een sterke eigen identiteit houden. Ook staat naast de rijke tradities binnen de oorspronkelijke firma’s, de duurzame mobiliteit hoog in het vaandel. De naam Stellantis moet deze vooruitstrevendheid, waaraan een grote mate aan talent en know-how ten grondslag ligt, reflecteren. Traditie, vernieuwing, optimisme en energie, zijn enkele kernwaarden die achter de naam Stellantis schuilgaan.

Nieuwe naam uit overtuiging

FCA en PSA geven te kennen dat direct na de intentieverklaring tot een fusie, een zoektocht is gestart naar een nieuwe naam. Wederom een teken dat er sprake is van een grote mate van chemie tussen beide partijen. Beide managementteams waren nauw betrokken bij het kiezen van een naam. Publicis Group begeleidde het proces. De naam zal alleen gebruikt worden in de communicaties die de gehele groep aangaat. Een definitief logo voor Stellantis is nog in de maak en zal de identiteit van de nieuwe groep enkel versterken.

Automerken trouw aan eigen DNA

De automerken blijven intussen hun eigen beeldmerken houden. Fiat en Peugeot komen alleen met een wijziging van hun embleem. Fiat gaat het letterlogo in kapitalen voeren, wat vroeger ook vaak met de overkoepelende bedrijfsnaam werd geassocieerd. Maar aangezien Lingotto niet langer Fiat in de naam van het moederbedrijf zal hebben staan, is het historische letterembleem (dat ooit symbool was van de machtige Italiaanse autokolos uit Turijn) voortaan enkel nog gekoppeld aan het automerk.

Een gedachte over “FCA en PSA samen door als Stellantis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.