Home » Fiat , Fiat Professional - Iveco

Fiat Professional presenteert de nieuwe Panda Van

10 juli 2012 15:11 2 reacties

Fiat Professional toont alvast de eerste plaatjes van de reeds aangekondigde Panda Van, op basis van de nieuwkomer het compacte segment. Verfrissend een aantrekkelijk bedrijfswagennieuws wat ons betreft, aangezien de Panda een zeer degelijke en mooi vormgegeven basis vormt. Ook een 4×4 variant van deze ‘Van’ zouden we een passend en zelfs historisch correct idee vinden. Fiat heeft namelijk al sinds de eerste generatie Panda, veel -vooral Italiaanse- bedrijven van een versie op grijs kenteken voorzien en kwam uiteindelijk ook met een vierwielaangedreven variant. Wie weet zien we die straks ook weer terug.

De Italiaanse post (Poste Italiane) dat dit jaar 150 jaar bestaat en bijvoorbeeld Telecom Italia (voorheen SIP) zullen dankbaar van deze nieuwe Panda Van gebruik gaan maken. Overigens maakt Fiat al veel langer gebruik van de aanduiding Van (ook op de Punto bijvoorbeeld), maar presenteert Lingotto nu voor het eerst een nieuwe badge voor dit type, die je op de achterzijde van de auto zult aantreffen. Ook heel herkenbaar is de basisversie met zwarte bumpers, een kenmerk dat op de vorige generatie Panda ook op de instapmodellen voor de gewone burger terug te vinden was. De vorige Panda Van was trouwens de best verkopende in Europa in het compacte segment.

Deze kleinste telg van de Fiat Professional range wordt eveneens in Pomigliano d’Arco gebouwd en is er als Pop met twee zitplaatsen (foto boven) en Easy met vier zitplaatsen. Deze laatste herken je aan de en meegespoten bumpers. Motorisch levert Fiat op de Panda Van de 1.3 16v MultiJet diesel met 75 pk en de 1.2 Fire benzine met 69 pk. Binnenin is de Panda Van met donkere achterste ruiten voorzien van een speciale scheidingswand, een extra afdekbare opbergruimte (‘Easy floor’). Deze extra laag is er om waardevolle voorwerpen tegen diefstal te beschermen. Verder zijn er diverse accessoires om de lading te zekeren en bijvoorbeeld een handig robuuste zaklantaarn (tevens kofferbakverlichting). De Panda Van heeft alle luxe die een gewone Panda ook heeft, met┬áCd/Mp3 en Bluetooth (Blue&me met spraakherkenning) in het interieur en onderhuids alle veiligheidsbevorderende techniek zoals ABS, ESP en Hill Holder. De Panda Van wordt ook leverbaar op gas. Dit nieuwe model van Fiat Professional is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren en 3 speciale basiskleuren die aansluiten op enkele grote firma’s aan wie Fiat zal leveren. Het interieur is verkrijgbaar in twee uitrustingsniveau’s wat betreft de bekleding van de stoelen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • San schrijft:

    Wat is het voordeel t.o.v. een Fiorino vraag je dan af? Zal hier niet komen omdat het zogenaamde “fiscale blok” er niet in past.

  • Lancia4Ever schrijft:

    Het voordeel is een veel leukere auto met echt Fiat DNA ­čśÇ

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Fiat , Fiat Professional - Iveco

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties