Fiat Punto: Aanduidingen ‘Grande’ en ‘Evo’ verdwijnen vanaf 2013

Sommige namen zijn krachtig genoeg en hebben geen extra toevoeging nodig.

Dat moet men gedacht hebben bij het plannen van de volgende generatie B segment Punto van Fiat. De eerste Punto was een groot succes vanwege een sterk ontwerp en dito naam. Sowieso zien we deze filosofie terug bij de Alfa Romeo Giulietta en Lancia Delta. In de toekomst zal dit alleen maar vaker gebeuren. Italiaanse auto’s zullen heel herkenbaar worden voor een ieder, mede dankzij een krachtige naam die nooit zal veranderen. Voor de Fiat Panda is dit bijvoorbeeld altijd al van toepassing geweest. Overigens was dat nipt het geval vanwege een aanklacht van Renault destijds. De naam Gingo leek te veel op Twingo. We bedanken bij deze de heer Ghosn nogmaals. Een andere iconische ‘naam’ is natuurlijk de aanduiding 500. Ook daarbij verwachten wij geen veranderingen voor de toekomst.

Volgens het productieplan van Fiat komt de opvolger van Grande Punto en Punto Evo in 2013. Vandaag komt het nieuws/gerucht naar buiten dat de nieuwe Fiat, waarvan we mogen vermoeden dat de ontwikkeling momenteel reeds in een vroege fase verkeert, weer gewoon Punto zal heten zonder verdere toevoegingen. Naast de ‘Grande’ en de ‘Evo’ op basis van ‘progetto 199’, zal ook de oudere ‘Classic’ op basis van de tweede generatie Punto (Progetto 188) binnenkort verdwijnen.

Het B segment krijgt zoals we eerder wisten te melden een geheel vernieuwd platform en zal een lichtere auto worden. De afmetingen blijven ongeveer hetzelfde. Net als bij de Giulietta een segment hoger, zal bij de nieuwe Punto onderhuids meer aluminium dan staal verwerkt worden. Van dit model komt weer een drie en een vijfdeurs en uiteraard een Abarth op de markt. Een jaar later komt er ook weer een sedan (Linea, ongeveer 4,40m) met dezelfde basis. Uiteraard zal de nieuwe Punto de nieuwste Twin- en MultiAir motoren krijgen, MultiJet 2 en verschijnen er ook varianten op LPG en aardgas (Natural Power). Verder zal ook de TCT transmissie toegepast gaan worden.

Een gedachte over “Fiat Punto: Aanduidingen ‘Grande’ en ‘Evo’ verdwijnen vanaf 2013

  • 29 oktober 2010 om 22:46
    Permalink

    Eindelijk consequent de naam behouden.
    Het werd tijd.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.