Fiat Punto Evo nu ook bruut en lelijk van Novitec

Je kent dat wel..

Van die jonge vrouwelijke artiesten die in eerste instantie om hun talent binnen no time razend populair worden dankzij één leuk liedje in de hitlijsten. Direct een nummer 1 notering met stip en er zit nog een ‘koppie’ om in te lijsten op ook. Elke tiener heeft er een poster van op de kamer en vaders kijken stiekem (zogenaamd afkeurend) mee naar de weinig verhullende videoclip op TMF. Al die aandacht blijkt echter funest te zijn voor de jonge knappe zangeres. Het daverende succes en de krachtige spotlight doet gekke dingen met je en je zelfbeeld komt totaal overhoop te liggen. Drugs, drank en cosmetische ingrepen bij de chirurg lijken vervolgens een onoverkomelijk kwaad. Het ooit zo mooie smoeltje is onherkenbaar geworden…

En zo kwam als een groot talent van Fiat, de stijlvolle Grande Punto ooit direct binnen op nummer één. Een ongekend mooie uitwerking van een typisch Italiaanse B segment auto. Wat daarna gebeurde valt soms nog over te discussiëren. In de juiste uitvoering en kleur is de ‘PE’ geen verkeerde Facelift te noemen. Maar het lijkt wel of deze verdere ‘evolutie’ van het Duitse Novitec nog eens bevestigd wat er met de Punto met ‘Mister Dot’ op de achterklep op een bepaald moment is gebeurd… De sprankel en de glans van het oorspronkelijke idee verdween al snel en kwam nooit meer terug.

De aanpassing van Novitec is enkel onder de kap aantrekkelijk brutaal te noemen. De 1.4 135 pk MultiAir heeft met dank aan de ‘Novitec Power Jet 2’ aanpassing, voortaan 160 pk. Nul tot honderd kan in 8 seconden en de top zit op 210 km per uur.

[nggallery id=451]

3 gedachten over “Fiat Punto Evo nu ook bruut en lelijk van Novitec

  • 26 september 2010 om 21:16
    Permalink

    De Seicento met 194 pk was het laatste echt leuke project van Novitec. Lekker over the top was dat nog.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.