Fiat sluit 2013 succesvol af in Brazilië

Punto Brazilie

Het jaar 2013 was in tegenstelling tot de situatie op de Europese markt, voor Fiat in Brazilië eentje om te onthouden. Hoewel de markt in de slotfase wat afkoelde, werden er vooral gedurende het eerste half jaar de nodige records behaald. De productie nam opnieuw af in december, wat vooral voor een fabrikant als GM gevolgen heeft, maar niet voor de leidende positie van Fiat. In december werden op de Braziliaanse markt in totaal 353.800 auto’s verkocht. De verkoop nam toe ten opzichte van november.

Fiat verkocht vorige maand in Brazilië 50.581 auto’s, wat 2% meer is dan in november. Over heel 2013 gezien verkocht de autobouwer uit Betim, Turijn en Detroit, zo’n 604.297 stuks.

Ook in Canada deed de door Lingotto nu geheel beheerde groep het uitzonderlijk goed. De verkoop nam in december met 5% toe en opnieuw wordt de langste reeks aan verkoopstijgingen voortgezet. Deze duurt nu al 49 maanden voort, wat volgens COO David Buckingham een teken is dat de huidige organisatie zeer adequaat te werk gaat in de verschillende segmenten. Onderscheidende producten van goede kwaliteit maken momenteel Chrysler groot in Canada, aldus de lokale baas.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.