Home » FCA , Fiat

Fiat Tipo laat verkoopcijfers FCA opnieuw toenemen

2 augustus 2016 21:19 2 reacties

tipo sales

Vorige maand konden we al het erg goede resultaat van de Giulia vermelden en in juli zien we dat de Fiat Tipo een binnenkomer met stip is. Nu ook de hatchback haar eerste klanten begint te bereiken zien we de slimme Fiat de Volkswagen Golf ineens rechts inhalen in de top 10. De Duitse hatchback in meerdere varianten kende in het C-segment nauwelijks serieuze concurrentie op de Italiaanse markt. FCA weet eindelijk in het compactere middensegment de aandacht naar zich toe te trekken met drie sterke spelers in de top 10 (Tipo, Giulietta en Renegade).

FCA groeide dan ook met 4,8% op de thuismarkt, terwijl de markt als geheel een gemiddelde groei toonde van 2,9% (+0,5%). Het marktaandeel van FCA bedroeg op een fractie na geen 29%. Lingotto verkocht in Italië meer dan 39.200 eenheden in juli (circa 252.400 eenheden vanaf januari gezien). In de top 10 stonden 6 auto’s van Italiaanse makelij. Fiat pluste als merk met 4,3% en verkocht bijna 29.300 eenheden. De Panda is niet te stoppen en werd maar liefst 10.907 keer aan de man gebracht. De Punto staat derde en werd 4255 keer verkocht. De 500L staat op de vijfde plek met 3648 eenheden. De Tipo haalde zelfs de zevende plek met 3159 stuks, gevolgd door de 500X met 3155 kentekenregistraties. De 124 Spider is de beste in z’n soort en is met 143 stuks een gewilde cabrio.

Lancia blijft stabiel en dankt dit aan de solide derde plaats van de Ypsilon met 4487 verkochte eenheden. Alfa Romeo groeide met 6,1% (2664 eenheden) en zag de Giulietta 1769 keer verkocht worden (vijfde plaats in het C-segment). De hatchback groeit dit halfjaar elke maand ten opzichte van vorig jaar. De Giulia is met bijna 600 verkochte eenheden op weg naar een steeds hogere notering in het D-segment. Jeep groeit met 18,7% en ziet de Renegade uit Melfi opnieuw goed presteren met 2346 stuks, goed voor een derde plek in het C-segment achter de Golf.

In de VS verkocht FCA nagenoeg evenveel als de vorige maand en is er maar een fractie aan groei genoteerd. De Fiat 500X deed het daar opnieuw iets beter (+1%) en alvast 480 exemplaren van de 124 Spider zijn er verkocht. Van de Alfa 4C werden er 43 verkocht.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • hans 😊 schrijft:

    Goed dat fca, fiat alfa maserati jeep , nu met nieuwe modellen komen en dat doorzetten.

  • Rene1964 schrijft:

    Ondanks alle criticasters in het begin lees ik dat de FCA/ Giulia in diverse landen een beetje boven verwachting verkoopt en de verkoopdoelstelling bij FCA voorzichtig iets naar boven is bijgesteld. Dit betekent wel extra contanten om door te pakken, alle begin is er, het gaat de goede kant op!!!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat

Lees meer over

Volg ons

Advertenties