Fiat werkt aan tweede model op Compact Wide platform

Compact Wide

Sergio Marchionne bezocht deze week zoals gezegd de Jeep-fabriek (foto’s onder) in Toledo (Ohio) en kondigde daar 1100 nieuwe banen aan dankzij een uitgebreid productieplan van 1,7 miljard dollar -verdeeld over alle Chrysler-fabrieken in de VS- dat in 2013 in volle gang moet zijn. Een groot deel van het geld gaat naar Jeep. Jeep zal in Toldeo namelijk een zeer belangrijk model gaan bouwen op het Compact Wide platform, waar momenteel al een nieuwe Dodge sedan op wordt geproduceerd in Belvidere (Illinois). Deze middensegment SUV wordt de sleutel naar het nieuwe Jeep en zal overal ter wereld verkocht gaan worden. Technisch zal het model veel delen met Alfa Romeo’s eerste SUV dat volgens het productieplan van het Milanese merk, meer zal uitblinken in sportiviteit. De fabriek zal volgens de huidige aanpak van Fiat omgetoverd (en uitgebreid) worden tot een hypermoderne faciliteit dankzij een investering van 500 miljoen dollar. De kwaliteit van dit product zal hoogwaardig zijn dankzij een speciale productiemethode (WCM). De fabriek bouwt momenteel de Liberty en de Nitro. Beide modellen zullen door dit toekomstige project -waarvan de naam nog niet bekend is- worden vervangen. Marchionne noemde de Nitro weliswaar een model dat nooit had mogen bestaan, maar tegelijkertijd zei hij dat Jeep een gigantisch sterk merk is met veel potentie. Het beste wat Chrysler in huis heeft…

Marchionne Toledo

Uit deze laatste woorden kunnen we vooral ook opmaken dat de CEO dit ook van Alfa Romeo vindt, aangezien hij de aanpak voor het Italiaanse merk, graag op één lijn stelt met die voor Jeep. Toekomstige technische ontwikkelingen voor de Fiat-Chrysler groep zullen voor een groot deel ook op deze twee merken worden gebaseerd volgens Marchionne.

Marchionne Jeep

2 gedachten over “Fiat werkt aan tweede model op Compact Wide platform

  • 18 november 2011 om 19:48
    Permalink

    Ik ben hier eerder een dromer genoemd, maar uitspraken van Marchionne dat Alfa Romeo voorop zal lopen technische ontwikkelingen doen mij goed. Het brengt Alfa hopelijk terug waar het historisch gezien thuis hoort. Vooraan in technische vernieuwingen. Hopelijk kan dan ook de slogan van de Volkswagens met dure koets eens gelogenstraft worden (Vorsprung durch technik).

    BeantwoordenReport user

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.