Home » Fiat

Fiat zet Punto 1.3 MultiJet diesel weer op optielijst

14 juni 2016 22:04 4 reacties

Punto diesel

Italië is een dieselland bij uitstek en dus verbaasde het ons ook dat Fiat vorig jaar besloot om de fijne Punto 1.3 MultiJet II van de optielijst te halen. Bijna een jaar was deze uit het gamma verdwenen en dat was ook terug te zien in de verkoopcijfers van de B-segment hatchback die al een tijdje meegaat. De driedeurs verdween vorige zomer als versie ook uit de folder, evenals de TwinAir. Fiat moest het wat dit model uit Melfi betreft vooral van de versies met gastank hebben. Waarom de diesel verdween en nu weer terugkeert blijft intussen gissen.

De vraag neemt sterk toe momenteel en Fiat kan de Punto uiteraard behoorlijk scherp geprijsd aan de man brengen, waardoor het model een kat met 9 levens lijkt. De MultiJet wordt aangeboden als Street en Lounge editie vanaf respectievelijk 17.500 en 18.500 euro. De Lancia Ypsilon 1.3 MJet zal vermoedelijk door de terugkeer van de Punto diesel wat aan klandizie moeten inleveren. De 1.3 MultiJet II 95 pk (200 Nm) is een Euro 6 motor die volgens Lingotto een gemiddeld verbruik van 29 km per liter moet hebben.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • Hans schrijft:

  Dat zal km per liter zijn 😉. Blijft inderdaad een wonderlijk traject. En blijft een leuke auto. Benieuwd hoe de opvolger wordt! Een kleine Tipo lijkt me prima, 4 meter. Zelfde opties en rond de 1000 kg.

 • Hans schrijft:

  De multijet voldeet niet aan de euro 6 normen maar aan de euro 5b normen waardoor de motor niet meer verkocht mocht worden. Nu de motor weer voldoet aan euro 6, blijkbaar, kan hij weer terugkomen!

 • Lancia4Ever schrijft:

  @Hans -EDIT- 🙂

 • dmantione schrijft:

  Het schrappen van de motoren vorig jaar gaf de indruk van een uitdoofbeleid. De verklaring lijkt me dat teveel mensen naar de concurrentie overliepen, want de euro6-variant hadden ze vorig jaar ook al en hadden ze er zo in kunnen stoppen.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties