Home » FCA , Maserati

Fiat’s opmars in het premiumsegment start morgen

29 januari 2013 12:20 Geen reacties

marchionne elkann grugliasco

Morgen zal in Grugliasco getoond worden, hoe Maserati op hoogwaardige wijze de jongste generatie Quattroporte samenstelt. Volgens Fiat-topman John Elkann, vormt de inauguratie het begin van een opmars in het premiumsegment door de Italiaanse groep. Belangrijkste inzet daarbij, voorzien van Italiaans logo, zijn Maserati en Alfa Romeo. Daarachter volgt de combinatie Chrysler-Lancia en het merk Jeep. Een missie die men in het verleden al veel vaker ambieerde en waarvan Lingotto nu zegt dat het alle middelen in huis heeft om het goed te doen. Zelfs voor de Duitse dominantie op dit terrein deinst men niet terug in Turijn. Dit zei Elkann gisteren tijdens een bezoek aan het Museo dell’Automobile di Torino, waar hij aanwezig was namens de stichting Agnelli. Volgens de kleinzoon van Gianni Agnelli, is het tevens een nieuw begin van een productief Fiat in de oude thuishaven Turijn. Heel Italië wacht intussen in spanning af wat er met Mirafiori gaat gebeuren, die kolos even verderop. Volgens Elkann vormen de investeringen in de Italiaanse fabrieken een onderdeel van een zorgvuldig stappenplan voor de komende jaren.

quattroporte grugliasco

De hele top zal morgen in Grugliasco aanwezig zijn, ook vanwege een belegde vergadering over het vierde kwartaal van 2012. De firma zegt dat ondanks de crisis op de Europese markt, alles in lijn is met de verwachtingen. Dankzij het aanhoudende succes van Fiat in de VS gaan analisten zelfs uit van een nettowinst van 1,3 miljard, in plaats van de geschatte 1,2 miljard. Voor Fiat Industrial schat men een nettowinst van 955 miljoen.

Niet lang na dit heugelijke feit zal er alweer met de bonden gesproken moeten worden over de lotsbestemming van de fabrieken in Mirafiori en Cassino.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Maserati

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties