Grootste Fiat showroom binnenkort in Marokko

fca marokko

Je verwacht het misschien niet, maar binnenkort staat FCA’s grootste showroom in de wereld in het Marokkaanse Casablanca. De nieuwe Motor Village is dan niet alleen Fiat’s grootste, maar is wat dit type auto-experience paviljoens betreft, zelfs zo’n beetje de grootste die er op onze planeet bestaat. Met een oppervlakte van ruim 5000 m² drukt FCA een flinke stempel op haar aanwezigheid in Marokko, waar natuurlijk de Franse autofabrikanten de markt domineren. Fiat wil naar eigen zeggen flink investeren in de Noord-Afrikaanse markten de komende jaren, op zoek naar een aanzienlijk groter marktaandeel in dit deel van de wereld.

freemont cross

Fiat zal vooral inzetten op haar 4×4 modellen en die van Jeep, waarvan de komende jaren alleen maar meer op de markt zullen verschijnen binnen de groep naast de huidige modellen zoals de Freemont (Cross), Panda 4×4/Cross en de Sedici. PSA heeft bovendien aangekondigd samen te willen werken met Fiat, betreffende een nieuwe middelgrote pick-up. Een type auto die het goed zal doen in het ruigere Marokko. Mogelijk gaat het om dezelfde auto waar Mitsubishi ook al mee in verband is gebracht. De Fransen en de Japanners hebben al langer een samenwerking en willen eveneens hun concurrentiepositie met Toyota en Renault/Nissan verder versterken.

Tronchi

Alfa Romeo is ook een merk dat in de smaak valt in dit soort landen en zal daarom ook haar aanwezigheid verder uitbreiden de komende jaren. De omvang van de showroom (+ werkplaats) is overigens geen toeval, aangezien zo’n 50% van de Marokkaanse automarkt zich in en rond de grootste stad van het land afspeelt. Marco Tronchi (foto) heeft als directeur van FCA op deze markt goed hoop, dat door de komst van dit centrum, de positie van de Italiaanse autobouwer op strategische wijze zal worden verstevigd in Marokko.

3 gedachten over “Grootste Fiat showroom binnenkort in Marokko

 • 29 januari 2015 om 18:19
  Permalink

  @niccolo haha dat op de foto is dan ook een andere Marokkaanse dealer uiteraard aangezien het pand nog gerealiseerd moet worden 😆 wel gaaf die laatste generatie 147’s in blackline stijl! Volgens mij splinternieuw ook nog.

  Beantwoorden
 • 31 januari 2015 om 10:38
  Permalink

  Of zo’n mega showroom zo’n goed idee is weet ik niet, we weten tenslotte inmiddels tot wat voor catastrofes die trend in Nederland heeft geleid (failissementen), maar wel een hele goede zet van van FCA om zich sterker te richten op Noord Afrika. Juist met de komst van Jeep, crossovers (500X) en eenvoudige modellen die nu in Brazilie en Turkije worden verkocht kan men in Noord Afrika veel bereiken. De markten zijn helaas wel klein: Marokka in 2014 nog geen 120.000 voertuigen, de andere landen nog kleiner. Maar potentie is er zeker, en de concurrentie valt in vergelijking tot veel verzadigde markten erg mee.

  BeantwoordenReport user

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.