Hugo Chávez draait door

Zoals het een goed communistisch leider betaamt is het nu paradijsvogel Chávez van Venezuela die de kluts aardig kwijt is.

Wat heeft dat met auto’s te maken vraag je je misschien af. Wel, Chávez heeft een waarschuwing geuit aan het adres van FGA en ander groepen die actief zijn in zijn land. De man wil in zijn queeste naar het communistische paradijs, nu ook de vele buitenlandse bedrijven binnen Venezuela reguleren. Wat?!? Jazeker, na wat witte poeder tot zich te hebben genomen, verklaarde rooie Hugo dat hij alle belangrijke buitenlandse automobielproducenten in Venezuela -waarvan FGA één van de belangrijksten is- wil dwingen, hun techniek te delen met lokale bedrijven en te beginnen met een focus op de ontwikkeling van landbouw en terreinwagens. Zo niet, zullen alle bedrijven uit Venezuela verdreven worden en zal Chávez vervolgens alleen nog Chinese, Wit-Russische en Russische bedrijven toelaten tot zijn fabrieken.

Opmerkelijke no-brainer van deze man aangezien meer dan de helft van zijn militaire matrieel van FGA afkomstig is (* bijvoorbeeld de Fiat IVECO OTO Melara 6614 op bovenstaande foto). Vorig jaar zijn er in totaal 135.042 voertuigen gebouwd in Venezuela, door diverse groepen zoals Ford, GM en Toyota. FGA-IVECO en Chrysler bouwen ook voertuigen in het Zuid Amerikaanse land. Het is de vraag of een bedrijf als FGA hier überhaupt serieus op in zal gaan.

Het lijkt er nu op dat Chávez vooral zijn eigen industrie met de rug tegen de muur drukt, zolang deze afhankelijk zijn van westerse bedrijven zoals Fiat Group Automobiles CNH-IVECO.

Een gedachte over “Hugo Chávez draait door

  • 30 december 2009 om 10:59
    Permalink

    Beetje retoriek zo rond de feestdagen. Gratis technologie delen dat zal natuurlijk niet gaan. De gebouwde aantallen zijn ook niet echt indrukwekkend. Als de man lekker doorgaat dan helpt hij de eigen economie naar de knoppen. De buitenlanders verplaatsen de productie gewoon naar Brazilië of een ander Zuid Amerikaans land.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.