Home » Fiat

Hybride Fiat 500X Sport met 240 pk op komst

23 maart 2019 15:50 6 reacties

Fiat zal deze zomer de 500X als hybride gaan presenteren en introduceert daarbij vrijwel zeker een topmodel met een gecombineerd vermogen van 240 pk met vierwielaandrijving. Deze 500X ‘Sport’ voert dan de lijst aan van aantal nieuwe plug-in varianten. Over een 500X in Abarth tenue wordt inmiddels niet meer gesproken.

Dealers in Italië hebben de nieuwe variant inmiddels al in het geheim mogen bekijken. Ook zijn de eerste testexemplaren inmiddels gespot. Op de onscherpe foto hieronder is al te zien dat de hybride 500X een heel eigen bumperpartij zal meekrijgen.

Mogelijk grijpt Fiat de verjaardag van de 500 in juni aan voor een persintroductie, terwijl de lancering ergens in september zal plaatsvinden.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

6 reacties »

 • BePa schrijft:

  Waarom hybride-techniek hier alweer als eerste wordt ingezet (en misbruikt) om overbodige vermogens in de markt te zetten, het blijft me een raadsel… Ik vind het een vorm van belastingontwijking om enkele yuppies te plezieren.
  Pas het gewoon toe als een toevoeging op een basis-verbrandingsmotor met beperkt vermogen, die hierdoor interessanter wordt, zowel naar totaalvermogen als naar verbruik. Direct een groot publiek aanspreken zodat de CO2-uitstoot van het wagenpark naar beneden kan en rijden een plezier blijft voor iedereen.
  Tja, het zal wel weer met centen te maken hebben…

 • henk schrijft:

  Geweldig.

  Net als bij Jeep hybride en Alfa hybride: voorin een benzine motor en achterin de elektrische motor voor de achterwiel aandrijving (de 4x4). Dus geen cardanas nodig naar achteren en geen differentieel achterin. Technisch simpele oplossing. Een benzinemotor plus elektrische motor combinatie voorin is duurder.

 • Hoekree schrijft:

  Bepa goed lezen.
  Dit is het topmodel er zijn ook normale versies

 • Hilbert schrijft:

  Fiat wás altijd de grootste van Europa het merk dat voor iedereen een auto klein óf groot

 • BePa schrijft:

  @Hoekree: Er staat inderdaad ‘en introduceert DAARBIJ’. Dus ook gelijktijdig gewone versies. Daar had ik over gelezen… Fijn, ik kijk er naar uit!

 • HZW schrijft:

  @henk dat hebben ze dan een beetje van Audi afgekeken, die noemde dat e-quattro met voorwielaandrijving via een brandstof motor en quattro door een electro motor op de achteras. (Audi TT offroad Concept)

  https://images.hgmsites.net/med/audi-tt-offroad-concept-2014-beijing-auto-show_100464923_m.jpg

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties