Home » Fiat

Imponerende Fiat FCC4 concept op Braziliaanse salon

29 oktober 2014 20:02 ��n reactie

Fiat FCC4

In Sao Paolo staat op de autosalon niet alleen een nieuwe Bravo te fonkelen, maar ook een zeer opvallende vierzits Pick-up schuine streep SUV. Dergelijke auto’s is niemand gewend van Fiat, maar dat de ontwerpers uit Lingotto en Betim dit prima kunnen blijkt bij het zien van de FCC4 concept. Een uit de kluiten gewassen model van 5 meter (1,94 breed en 1,6 hoog) dat vrijwel zeker alles te maken heeft met de geplande Pick-up die in samenwerking met Mitsubishi tot stand zal komen.

Fiat FCC4b

Fiat heeft een dergelijke grotere pick-up hard nodig in Zuid-Amerika om te kunnen concurreren met VW, GM en Ford, maar wil daarvoor om kostentechnische redenen geen gebruik maken van wat men reeds in huis heeft onder het label Ram. Officieel is er qua technische achtergrond nog niets bekend over deze stijloefening met de naam FCC4.

Fiat FCC4c

Enkel het front toont overduidelijk het DNA van Fiat, wat ergens wat weg heeft van die van de 500-lijn. Verder zien we vooral een wat extreme lijnvoering waarvan we niet de illusie hebben dat deze ooit de productiefase zal bereiken. Toch maakt men het dit keer niet zo bont als met de op IVECO-techniek gebaseerde Oltre uit 2005 (foto onder).

Fiat Oltre

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Raaf schrijft:

    BMW X6 krijgt concurrentie. Niet geheel mijn smaak, maar wel indrukwekkend.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties