Home » FCA , Maserati

Investeringen voor Maserati in Mirafiori en Cassino van start

15 februari 2020 12:33 ��n reactie

Maserati maakte eind deze week bekend dat een investering van rond de 800 miljoen euro van start is gegaan. In Mirafiori ligt Maserati’s hart van de elektrificatie, want behalve de nieuwe Fiat 500 op stroom, zal in deze gigantische en historisch gezien zo belangrijke fabriek, vanaf 2021 de productie starten van een nieuwe volledig elektrische GT (ook als Spyder). Maserati wil zichzelf op dit gebied de komende jaren zelfs als innovatief automerk presenteren aan de wereld. Deze nieuwe GT als opvolger van de GranTurismo, vormt dus het hart van Maserati’s nieuwe revolutie. We denken/hopen dat de naam Alfieri daarbij een centrale rol zal spelen.

Maar er is veel meer dat in gang gezet wordt, want in Cassino start gelijktijdig de bouw van een volledig nieuwe assemblagelijn, zodat naast de productie voor Alfa Romeo (Giulia en Stelvio) ook de productie van een D-segment Maserati SUV kan beginnen. Deze zal eveneens begin 2021 het levenslicht zien. In Modena werkt men intussen, zoals bekend, aan een lichte sportwagen van het puurste soort. Dit voorjaar al zal Maserati deze auto tonen, als vaandeldrager van een heuse wederopstanding van het merk.

En wie denk dat het bestaande gamma geen rol meer speelt, heeft het mis, want de Ghibli uit Grugliasco krijgt een grondige update en zal als eerste hybride dit jaar al gepresenteerd worden. De hybride Levante volgt kort daarna.

Al deze feiten zijn overigens vruchtbare en hoopvolle gegevens voor de gehele Italiaanse auto-industrie (en economie), aangezien het om voertuigen gaat die passen in een lucratief en toekomstgericht businessplan. De export zal bovendien ook weer gestimuleerd kunnen worden. Het summum van ‘Made in Italy’ zal zo voorbij Ferrari kunnen groeien en met een beetje fantasie, kan deze positieve lijn na Maserati ook doorgetrokken worden naar Alfa Romeo, dat een nóg grotere doelgroep zal kunnen aanspreken. Precies zoals wijlen Sergio Marchionne dit tijdens zijn leven ook in gedachten voor zich zag.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • AR 159 schrijft:

    Dit klinkt als een teken dat er ook echt wat komt. Goed nieuws. Nu maar hopen dat de ander plannen ook echt doorgezet worden met de juiste technieken.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Maserati

Lees meer over

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties