Italiaanse overheid positief gestemd over plan FCA

Over het algemeen gezien is het nogal gepolariseerde politieke Italiaanse landschap, tevreden over FCA’s vormgeving van het productieplan voor de Italiaanse fabrieken de komende jaren.

Van noord tot zuid zijn de intenties van Lingotto concreet en serieus te noemen. Het management zegt bovendien dat er binnen enkele maanden ook nog een concrete aankondiging komt voor de fabrieken elders in Europa.

Men stelt dat FCA tegen de stroom in deze eerst volgende investering van 5 miljard op Italiaanse bodem doet. Veel grote bedrijven schroeven de investeringen juist terug vanwege de zwakke economie.

De productie van elektrische Fiat’s in Turijn en nieuwe hybride motoren in Termoli, vormen duidelijke signalen richting een productieve toekomst. Veel politici hopen snel de eerste tekenen te zien van het daadwerkelijk vormgeven van deze veelbelovende plannen. ‘Piano Italia’ mag namelijk niet verzanden zoals dat ander nationale plan van ruim zes jaar geleden genaamd ‘Fabbrica Italia’, al had dat meer met politieke strubbelingen te maken, dan met een gebrek aan investeringsdrang van de kant van Lingotto. Marchionne beloofde toen reeds dat hij voor 2020 de fabrieken volledig bezet wilde krijgen, maar eiste wel de juiste condities dankzij de nodige hervormingen.

4 gedachten over “Italiaanse overheid positief gestemd over plan FCA

  • 3 december 2018 om 08:48
    Permalink

    Hopelijk komt het er ook inderdaad van. Het wordt meer en meer het plan van de laatste kans. Het zou natuurlijk ook helpen als de Italianen zelf wat chauvinistischer zouden zijn… het aandeel buitenlandse auto’s in Italië blijft mij verbazen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.