Vruchtbare toekomst gloort voor Termoli dankzij kleine hybride

Hybride 1.0 en 1.3 Firefly motoren zullen van de band rollen in Termoli, terwijl de dieselmotoren niet direct uit de productie zullen gaan. Dat is geen slecht nieuws voor de fabriek in de zuidelijke regio Molise. In industriegebied Rivolta del Re heeft men lange tijd gedacht dat de belangrijke rol die de fabriek ooit speelde definitief tot iets van het verleden zou behoren. De huidige plannen zullen echter zelfs voor nieuwe banen zorgen in de fabriek zelf en de omringende toeleveringsindustrie.

Mike Manley heeft de werknemers per brief laten weten dat de fabriek waarin ze werken een belangrijke innovatieve rol zal spelen binnen heel FCA. De groep zal gaande weg steeds meer hybride modellen in verschillende soorten en maten ontwikkelen en Termoli mag het spits afbijten. De fabriek heeft reeds het predicaat van zilveren WCM productielocatie en zal volgens Manley ook blijven werken aan een doorontwikkeling op dit kwalitatieve gebied, aangezien Termoli weer een vooraanstaande fabriek zal zijn zoals in het verleden reeds het geval was.

Lokale vakbondsafgevaardigden juichen de brief van de CEO toe, maar willen bij dit goede nieuws ook stilstaan bij al die werknemers die de afgelopen jaren noodgedwongen thuis zijn komen te zitten en hoe de gehele regio heeft gezucht onder de afname van de productie in deze belangrijke levensader. Vandaag kwamen afgevaardigden en de lokale politiek bijeen in het stadhuis van Termoli om deze belangrijke ontwikkeling te bespreken.

7 gedachten over “Vruchtbare toekomst gloort voor Termoli dankzij kleine hybride

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.