Home » Alfa Romeo , FCA , Maserati

Kleine Maserati en grote Alfa Romeo SUV topprioriteit

15 januari 2018 21:45 Geen reacties

Het enige waar Marchionne in Detroit alvast heel concreet over was, is de aankondiging van meer SUV’s. Misschien wel om personeel en bonden alvast wat gerust te stellen, sprak hij over een kleine Maserati op hetzelfde platform als de Stelvio (Giorgio) en een grote Alfa Romeo SUV formaat Levante.

Van de kleine Maserati SUV zei hij zelfs dat deze eerder dan oorspronkelijk gepland, in productie zal gaan. De presentatie moet in 2019 in Genève waarschijnlijk al plaatsvinden met een debuut in de tweede helft van volgend jaar. Over andere modellen wilde de CEO het nog niet hebben.

Deze nieuwe Maserati, die dus strategisch gezien heel belangrijk en lucratief moet zijn, zal in Cassino naast de Stelvio van de band zal rollen. Dat mogen we wel automatisch aannemen. Samen met de Alfa Romeo SUV, kan de D-segment Maserati straks onder andere op de boot naar de VS. DE belangrijkste afzetmarkt voorlopig. Het model zal opnieuw een behoorlijke uitbreiding voor het merk met de drietand betekenen, dat dus straks behalve in Modena en Turijn, ook nabij Rome geproduceerd zal worden.

Net zo logisch is de aanname dat de grote Alfa Romeo SUV in Mirafiori naast de Levante (foto) geassembleerd gaat worden. Dat is al meermalen min of meer toegezegd overigens. Dit zal ongeveer in dezelfde periode plaatsvinden als de bovengenoemde kleine SUV van Maserati. Misschien met een debuut dat uiterlijk begin 2020 zal plaatsvinden.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , FCA , Maserati

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties