Komst Alfa GTV in Zagato-stijl afhankelijk van inkomsten

Andrea en Alejandro.

Het is ons tijdens het weekend in Le Mans opgevallen dat Zagato en Stellantis er zeer warme banden op na houden. Naast het tentje waar we een presentatie over het werk op Centro Stile werd gehouden stonden Zagato modellen onder een zeildoek opgesteld. Toeval? we denken van niet. Designbaas Alejandro Mesonero Romanos zat aan een tafeltje naast de onze en daar weer naast zat Andrea Zagato. Deze laatste vertelde ons persoonlijk dat er een nieuwe interpretatie op het TZ thema aan zit te komen.

‘First things first’.

Mesonero Romanos die wij niet spraken zou zelf tijdens het evenement tegen Auto Car magazine gezegd hebben dat er een GTV aan zit te komen met een achterzijde in Zagato stijl. Ook de opzet van de LED verlichting achter, zoals deze al op de Giulia SWB one-off te zien is (foto boven) zal worden doorgevoerd op Alfa’s van de toekomst. Dat van die LED’s bevestigde Alessandro Maccolini ook. Maar! Tijdens de chitchat met grote baas Imparato, klonk ons letterlijk ter ore dat er nog geen groen licht is voor een nieuwe tweedeurs Alfa na de 33 Stradale Halo car. Eerst moet alles volgens plan gaan tot en met de nieuwe D-segment EV in 2025. Nog even pas op de plaats dus.

Een gedachte over “Komst Alfa GTV in Zagato-stijl afhankelijk van inkomsten

  • 24 juli 2023 om 20:02
    Permalink

    Geen enkele onderneming kan zonder goede winstgevendheid. Alfa heeft dat keer op keer bewezen. Al lijkt deze Alfa-‘kat’ al veel meer dan 9 levens te hebben… Kortom, geneuzel over winstgevendheid doe je aan het begin (5-6 jaar voor marktintroductie) en je herijkt een paar keer. Ruim voor de introductie (toch gauw 3 jaar) is de omvang van de winstgevendheid bekend. Go or no go. Dan lijkt mij getwijfel op dit moment geen goed teken. Alfa heeft nog 6,5 jaar tot het jaar van de waarheid: 2030 (Tavares, Stellantis). Er is nu alleen een nieuwe Tonale uit het FCA-tijdperk. De klok tikt…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.