Kunstenaar geeft Fiat stand Parijs vorm

500x paris

De nieuwe Fiat 500X is een buitengewoon belangrijk model en dus komen de Italianen in Parijs morgen met een zeer originele presentatie in een speciaal ontworpen stand. De kunstenaar in kwestie is de IsraĆ«lische Fiat-500-fetishist Ron Arad. Vanwege dat laatste dus de ideale man voor de opdracht. De onthulling van de 500X zal een opmerkelijke optische truc worden, waarbij de auto eerst razend snel voor de ogen van de aanwezige pers zal ronddraaien en daardoor  niet direct herkenbaar. Vervolgens neemt de snelheid af en gaat dat wat men waarneemt van een ‘blur’ geleidelijk over in de goed te bekijken en tastbare nieuwe 500-telg van Fiat. Erg origineel als je het ons vraagt. Bekijk hier Arad’s uitleg.

500 ron arad

Om de 500-sfeer compleet te maken, voegt Arad -die al eerder kunstwerken produceerde met de kleine Fiat als onderwerp- samen met Fiat een drietal opvallende edities van het basismodel toe. De zogenaamde ‘500 Couture’ lijn is een door de kunstenaar zelf bedacht concept, dat onder zijn eigen naam in heel Europa verkrijgbaar zal worden. De “Ron Arad Edition” is een originele zwarte 500 waarbinnen op ware grote de (witte) lijnen van Giacosa’s klassieker uit 1957 te herkennen valt. Een leuke vinding, waar de echte 500-liefhebber als een blok voor zou kunnen vallen. Voor de show staan naast deze uitvoering ook de ‘500 Comics’ en de ‘500 Camouflage’, eveneens van de hand van deze kunstenaar.

Morgenmiddag gaat dus het doek van de nieuwe Crossover van Fiat. Een auto waar het merk een eerst structureel herstel op de Europese markt mee hoopt te veroorzaken en de verkoop in de VS verder mee wil uitbreiden. Ook het geschenk (foto onder) van Sergio Marchionne aan de Italiaanse premier vorige week in Amerika, maakt van deze in Melfi gebouwde Fiat alvast letterlijk een belangrijk symbool.

500x statue

2 gedachten over “Kunstenaar geeft Fiat stand Parijs vorm

  • 1 oktober 2014 om 16:09
    Permalink

    Jongens, het is ‘optische truc’ niet ’truck’.

    Verder hartstikke leuk dat Arad is ingehuurd. Die deed eerder leuke dingen voor o.a. Magis en Kartell.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.