Lamborghini toont Gallardo in Lancia stijl

Lamborghini’s grootste nieuws komt op de autosalon in Genève natuurlijk op naam van de Aventador te staan, maar zoals reeds aangekondigd zal het huis uit Sant’Agata Bolognese ook de Gallardo line-up een opfrisbeurt geven, zodat het niet te veel in de schaduw komt te staan. En om dat risico nóg meer te voorkomen staat Lambo’s compacte racer momenteel al als nieuwe LP 560-4 Bicolore in Qatar te blinken. Daar wordt namelijk momenteel de eerste Motor Show gehouden. Het model met vierwielaandrijving heeft een smaakvolle Bicolore jas aan en zal in de VS met achterwielaandrijving verkrijgbaar zijn (op basis van de LP 550-2).

Twee tonen kun je op vijf verschillende manieren bestellen als klant; Giallo Midas (geel), Arancio Borealis (oranje zoals op de foto hierboven), Grigio Telesto (grijs), Bianco Monocerus (wit) en Blu Caelum (blauw). Het dak krijg je altijd in het glanzende Nero Noctis dat ons erg aan de Delta Executive doet denken maar dan een tikkie duurder. Erg mooi op deze Lamborghini zijn ook de 15 spaaks ‘Skorpius’ velgen in Titanium grijze tint. Ook aan de binnenzijde is de tweetonen opzet op bescheiden wijze doorgezet.

Deze V10 met 560 pk krijgt volgens Lamborghini alleen nog een versie ter ere van 150 jaar Italiaanse eenheid (Tricolore) en dan is het gedaan met Gallardo. Men werk momenteel aan een opvolger die nog lichter zal zijn en nog sneller. Het concept Sesto Elemento vormt daar een voorbode op. Ook de techniek van de Aventador zal deels z’n weg vinden naar deze opvolger van de Gallardo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.