Home » Alfa Romeo

Lancering Alfa Romeo overmorgen is Italië op z’n best

22 juni 2015 18:40 9 reacties

alfa mercoledi

Het is lang geleden dat er in Italië zo erg is uitgezien naar de lancering van een nieuwe model, zoals met de Alfa Romeo ‘Giulia’ nu het geval is. Zelfs op internationaal niveau gezien is de hoeveelheid aandacht zeer opmerkelijk. Dat heeft uiteraard alles te maken met het belang van de nieuwe Alfa Romeo. Het moet namelijk aantonen of de Italiaanse auto-industrie in staat zal zijn, opnieuw het beste te kunnen leveren voor de grotere massa. Op een terrein waar eigenlijk enkel de Duitsers het voor het zeggen hebben momenteel en sinds 164, Thema, Croma, K, 166, Thesis en 159 eigenlijk geen poging meer is gedaan en al sinds de eerst genoemden uit de jaren ’80 geen serieuze concurrerende poging meer het levenslicht heeft gezien. De knowhow was er al die tijd wel, terwijl de ideale condities ver te zoeken waren. Vandaag is dat wel anders, na de vele grote stappen die gezet zijn sinds de overname van Chrysler door Fiat. Van kostenbesparingen en investeringen in nieuwe techniek, tot het onderhandelen op het hoogste politieke niveau op beide werelddelen voor betere condities ter bevordering van de productiviteit/export. Niets heeft FCA laten liggen om ook voor haar lokale Italiaanse industrie en de daaraan gekoppelde historisch zo rijke merken een nieuw podium te geven. Alhoewel…Lancia heeft nog een lange(re) weg te gaan.

alfa mercoledi2

De nieuwe Alfa Romeo verschijnt in maart of april 2016 bij de eerste dealers en de productie start richting december 2015. Voor het publiek op het wereldwijde web duurde het misschien allemaal erg lang, maar bij FCA heeft men die indruk totaal niet aangezien men met de snelheid van het licht het nodige voor elkaar moesten zien te krijgen. Motorisch een volledig gamma uit de mouw schudden als basis voor het nieuwe Italiaanse ‘premium’ is domweg een hels karwei. Bovenin wordt gesproken over een nieuwe 3 liter V6 Biturbo met een vermogen van 510 pk voor de topversie met Quadrifoglio Verde badge. Dan is er de 2.0 benzine met 180, 250 en 350 pk. Verder is de krachtigste diesel een nieuwe 3.0 van VM met dubbele turbocompressor en 4 kleppen per cilinder van 340 pk. De nieuwe 2.2 diesel die reeds in de Jeep Cherokee verkrijgbaar is verschijnt met respectievelijk 135, 180 en 210 pk.

alfa mercoledi3

Project 952 draagt al jaren in de wandelgangen de naam Giulia. Men weet echter dat vanaf woensdag de kans groot is, dat niemand meer die naam nog zal noemen. Marchionne’s wens dat de auto zo zal heten, lijkt meer op een bliksemafleider. In de wandelgangen klinken nu 4C en 6C door en de reeds in de tijd dat de Giulietta werd ontwikkeld beoogde naam ‘Milano’. Dicht bij de afkomst van het merk, onmiskenbaar Italiaans en ook voor Amerikanen een goed ‘bekkende’ naam. Bovendien lijkt de link met de 75 (eveneens een achterwielaangedreven ruime sedan met korte kont) die de Amerikanen nog gekend hebben snel gemaakt. Hoe het ook zij, woensdagmiddag zal vanaf 16:00 ongeveer verslag worden gedaan vanuit Arese…Wat overigens ook een goed klinkende naam zou kunnen zijn.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

9 reacties »

 • niccolo schrijft:

  Nog zo kort voor de lancering en nog niets definitiefs uitgelekt. Dan kunnen wij toch wel spreken van het best bewaarde geheim uit Italië! Geloof niet dat er nog veel Amerikanen zijn die nog weten wat een Alfa Romeo Milano was. Milano, dat was ook de instapper van de 33 reeks hier ten lande, met zo’n after-market type plaatje. Hoop toch niet dat het dat gaat worden!

 • dmantione schrijft:

  Zou het kunnen dat de ervaring met Lancia geleerd heeft dat de motoren in dit gebied niet goed genoeg waren en men een set nieuwe motoren moest ontwikkelen? Gezien de investeringen die er gepaard mee gaan zal de beslissing niet lichtzinnig genomen zijn.

  Als je een stapje verder gaat, kan je de vraag stellen of de Tigersharks nog doorontwikkeld worden… 380000 auto’s per jaar is aan de lage kant om specifiek motoren voor te ontwikkelen, dus ze moeten in meer modellen toegepast gaan worden.

 • dcjer schrijft:

  “In de wandelgangen klinken nu 4C en 6C …”
  Het lijkt me vreemd dat ze de naam “6C” zouden gebruiken, deze naam suggereert namelijk dat er een 6-cilinder onder de motorkap ligt en aangezien ze ook 4-cilinders gaan gebruiken zou ik het vreemd vinden.

  4C zou al helemaal vreemd zijn aangezien die al bestaat.

  Ik hoop echt dat hij gewoon Giulia zal heten :).

 • Nuvola schrijft:

  Kijk eens op www wijitalie.nl, naar het artikel over de nieuwe Giulia.

 • dietje91 schrijft:

  @Nuvola Dat van die teaser van Alfa NL? Dat is duidelijk gewoon een oude sketch op de achtergrond; valt niets uit te halen.

 • alfaspeed schrijft:

  Alvolante.it. ?

 • alfaspeed schrijft:

  De M3 tegehanger is dus ook klaar.!!

 • Dennis schrijft:

  Wat wordt ie lekker dik!!! Dat wordt smullen!

 • alfaspeed schrijft:

  heb de eerste foto mannen!!!! icsphotography.it

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties