Lancia dropt opnieuw teasers van concept

“Pu+Ra Sustylenability”

Bij Lancia is de creatieve beer weer helemaal los. De woordspelingen en sneak peeks voor de volgende stijloefening vliegen je om de oren. In aanloop naar het design event in Milaan volgende week, waar Lancia een volwaardig concept zal laten zien, krijgen we alweer een derde en vierde teaser te zien. Teasen vinden we persoonlijk hooguit een keer of 2 interessant, maar het is Lancia vergeven. Het merk is al jaren bijna uitgestorven dus een beetje veel tromgeroffel is totaal niet overbodig.

Duurzaam en mooi.

We mogen dit keer even binnen kijken. In de twee shots benadrukt Centro Stile het materiaalgebruik, dat naast het traditioneel unieke karakter van Lancia’s bekleding, nu ook duurzaamheid als uitgangspunt heeft. Lancia zal volgens het persbericht minimaal 50% van het oppervlak in het interieur uit gerecycled materiaal laten bestaan. Het hoogste percentage van alle merken in de groep. En denk nou niet aan muffig materiaal uit de kringloopwinkel, want het vooraanstaande Italiaanse interieurdesignbureau Cassina buigt zich over de verwerking. Wat ook opvalt is een minimalistisch en tegelijkertijd stijlvol vormgegeven middenconsole. Modern met een beetje retro karakter. Prachtig om te zien! Zoals gezegd wil Lancia de ambiance van een Italiaans huiselijk interieur in de toekomstige modellen vertalen. Op 15 april zien we eindelijk het totaalplaatje van deze toekomstvisie.

2 gedachten over “Lancia dropt opnieuw teasers van concept

  • 8 april 2023 om 07:03
    Permalink

    Ik ben heel benieuwd. Maar uiteindelijk is de ‘proof in the -Italian- pudding’. Zo ging de Thesis ten onder aan matige productkwaliteit, slechte aansluiting op haar voorganger qua vormgeving en te grote uitdagingen in techniek. Andere ontwerpen bleven ten onrechte op de plank, zoals de schitterende Fulvia uit 2003.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.