Volgende Maserati Quattroporte wordt exclusiever en typisch Italiaans

Quattroporte VII

Maserati-baas Davide Grasso (foto onder) heeft alvast een vooruitblik gegeven op de volgende generatie Quattroporte. De zevende alweer. Hij deed dit in een interview met het Britse Autocar. Dat is geen toeval, want het nieuwe vlaggenschip, is het eerst volgende wat Maserati zal ontwikkelen. Op papier moet eind volgendjaar de klus ver zijn gevorderd, al zijn daar nog geen verdere officiële bevestigingen van. De volgende Quattroporte vervangt zowel de huidige versie als de Ghibli. Qua maatvoering komt de nieuweling tussen de twee luxe sedans uit Grugliasco in te zitten.

Zelfde DNA maar meer futuristisch.

Het design is volgens Grasso geïnspireerd op het jongste deel van het huidige gamma, maar dan meer nog met aerodynamica in het achterhoofd. Het wordt immers een grote elektrische auto op het STLA Large (Giorgio Evo) platform. Dezelfde basis waarop Alfa Romeo haar toekomstige topsegment zal baseren. Tot slot noemt Grasso het nieuwe generatie Quattroporte luxer (dus duurder), en typisch Italiaans. Blijkbaar ligt de blauwdruk reeds op de tekentafel. De komst van de nieuwe vierdeurs is goed nieuws voor Mirafiori, waar de Levante en nieuwe GranTurismo reeds worden geproduceerd.

Een gedachte over “Volgende Maserati Quattroporte wordt exclusiever en typisch Italiaans

  • 3 april 2023 om 22:27
    Permalink

    We zien wel wat het wordt. Maar: zonder ultraluxe evt verlengde versie wordt het niks voor Maserati. Kijk naar Maybach of RR. De motor is ‘weg’. Resteert alleen luxe en verfijning. En Maserati zal hoog moeten springen met de potentie van Tesla en de Chinezen in hun nek. Voor een ton worden mooie dingen gemaakt en technologisch hebben T. en de Chinees al een -vrijwel- onoverbrugbare voorsprong.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.