Home » Lancia

Lancia K Limousine van Agnelli online te koop

15 april 2017 8:49

Er zijn in de jaren ’90 meerdere Lancia K (Kappa) Limousines gebouwd voor de Italiaanse staat. Agnelli had er zelf ook eentje en die blijkt nu op Catawiki te koop te zijn aangeboden. De K Limousine bleek de ideale op olger van de Thema Limousine in 1997. De oerdegelijke en stijlvol gelijnde Kappa leende zich perfect voor deze verlengde klus, dat inmiddels al decennia lang een ware Lancia traditie is geworden.

Uitgerust met een krachtige 3.0 V6 en smaakvol afgewerkt door couturier Ermenegildo Zegna, die zich destijds vaker ontfermde over het luxe merk uit Turijn. Er is nog nauwelijks mee gereden (28.000 km) en na Agnelli hebben twee andere eigenaren er erg goed op gepast. In het jaar 2000 nam koningin Elisabeth van Engeland zelfs plaats achterin tijdens haar bezoek aan Italië. In 2013 was dit exemplaar te zien tijdens de expositie over Agnelli’s auto’s in het Museo nazionale dell’Automobile in Turijn. Toch heeft al deze allure er niet voor gezorgd dat het geschatte prijskaartje boven de 39.000 euro komt. Een koopje dus. Er kan tot 27 april geboden worden.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

»

 • Squadra schrijft:

  Mooie auto maar ik heb toch liever de Coupe met 2.4 20V

  Hele fijne reis coupe!

  Ciao

  Squadra

 • Rene1964 schrijft:

  Doet mij denken aan een volgwagen achter een Lancia Thesis lijkwagen! Als ik ga dan zeker niet in een Benz, liever een Lancia Thesis of Maserati Ghibli lijkwagen!

 • Rene1964 schrijft:

  En in Italië uiteraard…………

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Categorie�n

Lancia

Lees meer over

,

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties