Lancia slechts tijdelijk naar de achtergrond

Lancia toekomst

In een recent artikel van een krant uit Turijn viel onlangs het opmerkelijke feit te lezen dat de hoogste bazen van FCA openlijk zouden hebben toegegeven dat Lancia slechts tijdelijk op een lager pitje wordt gezet. De reden dat dit niet openbaar wordt gemaakt, zou alles te maken hebben met het feit dat Marchionne niet zit te wachten op nieuwe roddels waarbij hij constant moet verklaren, wat, waar, wanneer en hoe het uitgevoerd zal worden. Dat is nu al met project Alfa Romeo het geval en dat vindt het management op Lingotto al lastig genoeg.

Lancia agnelli1

De lokale krant dat weer onderdeel is van een grote landelijke bron, zegt dat dit door hoogste bestuurders zou zijn verklaard tijdens een ontmoeting in de Piemontese hoofdstad met aandeelhouders en vakbondsafgevaardigden. Lancia moet de Italiaanse markt als startpunt hebben voorlopig, met als reden dat het juist op deze markt veel groeipotentieel heeft. Iets wat qua uitvoerbaarheid echter pas weer aantrekkelijk wordt, zodra het voorzichtige herstel op deze zwaar getroffen markt, de komende jaren wat zal doorzetten. Er wordt weleens gezegd dat vooral binnen de kringen van Fiat’s grootste aandeelhouder de familie Agnelli (foto’s), veel waarde wordt gehecht aan het voortbestaan van Lancia.

Lancia agnelli2

3 gedachten over “Lancia slechts tijdelijk naar de achtergrond

  • 20 juli 2014 om 09:58
    Permalink

    Het niet uitbrengen van de Fulvia is een van de grootste flaters van de afgelopen 20 jaar geweest. Dat was een auto waar wél iedereen zat op te wachten.

    BeantwoordenReport user

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.