Home » FCA , Lancia

Lancia slechts tijdelijk naar de achtergrond

17 juli 2014 12:12 3 reacties

Lancia toekomst

In een recent artikel van een krant uit Turijn viel onlangs het opmerkelijke feit te lezen dat de hoogste bazen van FCA openlijk zouden hebben toegegeven dat Lancia slechts tijdelijk op een lager pitje wordt gezet. De reden dat dit niet openbaar wordt gemaakt, zou alles te maken hebben met het feit dat Marchionne niet zit te wachten op nieuwe roddels waarbij hij constant moet verklaren, wat, waar, wanneer en hoe het uitgevoerd zal worden. Dat is nu al met project Alfa Romeo het geval en dat vindt het management op Lingotto al lastig genoeg.

Lancia agnelli1

De lokale krant dat weer onderdeel is van een grote landelijke bron, zegt dat dit door hoogste bestuurders zou zijn verklaard tijdens een ontmoeting in de Piemontese hoofdstad met aandeelhouders en vakbondsafgevaardigden. Lancia moet de Italiaanse markt als startpunt hebben voorlopig, met als reden dat het juist op deze markt veel groeipotentieel heeft. Iets wat qua uitvoerbaarheid echter pas weer aantrekkelijk wordt, zodra het voorzichtige herstel op deze zwaar getroffen markt, de komende jaren wat zal doorzetten. Er wordt weleens gezegd dat vooral binnen de kringen van Fiat’s grootste aandeelhouder de familie Agnelli (foto’s), veel waarde wordt gehecht aan het voortbestaan van Lancia.

Lancia agnelli2

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

  • Raaf schrijft:

    Dus dan toch een ongelooflijk aantrekkelijke Fulvia op basis van de nieuwe MX-5?? Ohhh, dat zou zoooo fijn zijn!

  • niccolo schrijft:

    Er was eens een tijd, nog niet zo gek lang geleden, dat Alfa Romeo een écht merk was. Inmiddels is het verworden tot een project.

  • Lusso schrijft:

    Het niet uitbrengen van de Fulvia is een van de grootste flaters van de afgelopen 20 jaar geweest. Dat was een auto waar wél iedereen zat op te wachten.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Lancia

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties