Fiat verwerpt gerucht overnamedrang VW

Panda Up

Fiat ontkent schriftelijk dat VAG met FCA gesproken zou hebben over mogelijkheden tot overname. In ieder geval is iedereen na het nieuws van gisterochtend weer wakker en dat was ook op de beurs het geval. Precies zoals we zelf ook hadden verwacht. Waarom zou een firma die een succesvolle Panda bouwt zich laten overnemen door een autokolos die de Up! produceert…(foto) En dan hebben we het nog niet eens over de 500. Ook VAG reageerde met een kort; “Er zijn momenteel geen overnameplannen.” Het blad Manager Magazin zei overigens dat een eventueel akkoord tussen de beide partijen nog ver weg was.

2 gedachten over “Fiat verwerpt gerucht overnamedrang VW

 • 18 juli 2014 om 12:43
  Permalink

  Past ook helemaal in de toekomst plannen van Fiat lijkt mij. Speerpunt ligt nu eerst op de verdere samenwerking/(fusie) met Suzuki/Mazda/Nissan (en Toyota?). Overigens kan je de zin ‘een eventueel akkoord tussen de beide partijen nog ver weg was’ ook zo interpreteren dat er wel gesproken wordt.

  Beantwoorden
 • 18 juli 2014 om 15:34
  Permalink

  Een overname van Daf door Iveco ja. VW zal eerst zelf moeten overleven en reorganiseren. De tijd staat niet stil ook niet voor hun. Een engels gezegde zegt: ‘ the bigger they are the bigger they fall’.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.