Home » FCA , Fiat Professional - Iveco

Fiat voor opvolger Scudo van PSA naar Renault

23 juli 2014 8:18 8 reacties

scudo1

Fiat Professional gaat voor de bouw van een nieuwe lichte bedrijfswagen in zee met het Franse Renault. Oude geruchten waar we eigenlijk geen stuiver mee voor zouden geven, blijken dus soms op waarheid te zijn berust. Vorige zomer schreven we namelijk dat Renault in dit kader ook al de partner van Fiat zou zijn voor een nieuwe onderneming op Russische bodem, waar de Fransen al behoorlijk actief zijn.

Volgens de informatie die gisteren naar buiten is gekomen, zou het om de bouw van een nieuw voertuig gaan van het formaat Scudo vanaf de tweede helft van 2016. Dat laatste past precies in het reeds bekende feit, dat over twee jaar gestopt wordt met de noordelijke alliantie tussen Fiat en PSA in Valenciennes, oftewel Sevel Nord. Deze samenwerking die begin jaren ’90 vorm kreeg, komt vooral te vervallen doordat PSA wil snijden in de investeringen rond de Noord Franse fabriek. De samenwerking met PSA vanuit de fabriek in Atessa (Sevel Sud) en Bursa (Fiat Fiorino) blijft intussen springlevend.

Renault als partner evenals PSA. Dat bewijst dat Fiat Professional een behoorlijke reputatie heeft op het gebied van lichtere bedrijfswagens. Het design van het nieuwe model komt dan ook uit Turijn, waarbij de Italiaanse variant sterk op de vormgeving van de nieuwe Ducato geïnspireerd zal zijn. De platformtechniek komt intussen uit Frankrijk. Of de productie behalve in Frankrijk ook inderdaad in Rusland zal plaatsvinden is niet bekend, maar ook niet aannemelijk gezien de huidige politieke situatie.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

8 reacties »

 • niccolo schrijft:

  De reputatie van fiat Ten spijt, Renault zorgt voor de techniek en fiat schroeft er een andere snuit op.

  http://mobile.quattroruote.it/quattroruote.msite.ver3/offnet/news_dettaglio.html?news_id=37451

 • Lancia4Ever schrijft:

  Staat ook hierboven vermeld ­čśë Bovendien is dat een nadeel? Fabrikanten shoppen toch zoals het hen uitkomt? De ene keer heeft men snel koetswerk nodig van een ander, de andere keer de techniek. Ik verwacht dat het een manier is om de markt dicht te spijkeren. VAG krijgt het alleen maar moeilijker in deze sector. Opel en PSA shoppen al voor Fiat techniek, wat er ook mee te maken heeft denk ik.

 • niccolo schrijft:

  Alweer die verwijzing naar VW! Toch Angstgegner numero uno

 • Lancia4Ever schrijft:

  Uiteraard…aangezien VAG de Europese markt domineert, die markt waar Fiat ooit de grootste was en de Italiaanse firma eigenlijk een behoorlijke status zou moeten genieten, maar wat mede door eigen toedoen en dat van de Italiaanse overheid een gemiste kans is geworden, waardoor de status van producerend Itali├ź als economische grootmacht binnen de EU slechts eentje is om van te dromen.

 • niccolo schrijft:

  Ja Lancia4Ever, those werd the days. En ondertussen rinkelt in Wolfsburg de kassa.

  En overigens domineren neem ik ook met een korrel zout, zeker zo lang de meest verkochte auto ter wereld een Toyota is. Daarbij doen ze in Stuttgart ook goede zaken. Etc, etc.

  Kortom, die VAG fobie begint langzaam grotesk te worden.

 • danielcarrer schrijft:

  Ben het wel eens met niccolo. VW staat nu op de top en kan eigenlijk alleen nog maar dalen. Daarnaast is VW helemaal niet zo’n grote jongen in bedrijfswagenland. In NL mag misschien VW een hele dominante positie hebben, in Europa is het niet zo’n grote speler. Dat zijn met name Renault, PSA en, jawel, Fiat.

 • San schrijft:

  Erg vreemd aangezien er ook al een Opel/Nissan variant van deze bus bestaat. Graag wel met Fiat motoren/bakken erin dan.

  Trouwens dacht dat de nieuwe Scudo min of meer veel zou delen van nieuwe Dodge/Chrysler mpv’s

 • Fiat driver schrijft:

  Ik denk dat dit een Fiat wordt waarin ik niet gezien wil worden!!
  De grootste klant van de wegenwacht ­čśł

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

FCA , Fiat Professional - Iveco

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties