Home » Lancia

Lancia Thema al door 2500 klanten besteld

2 december 2011 12:42 3 reacties

Lancia Thema 2011

In Italië alleen al hebben reeds 2500 klanten zich gemeld voor de Lancia Thema. Op de vraag of Chrysler een zegen is voor de Lancia en de rest van FGA kun je dus onderhand volmondig ja zeggen. Vooral gezien de huidige marktcondities op het oude continent kun je die conclusie trekken. Alleen al in Italië verkocht Lancia bijna 6800 auto’s in de maand november.

Lancia groeit dus significant (+15,04%) en kan dit mede dankzij de sterke groei van Chrysler in Amerika. Daar zijn de verkopen van het Italo-Amerikaanse autoconcern de afgelopen maand namelijk met 45% gestegen ten opzichte van de elfde maand in 2010. In totaal verkocht Chrysler in november 107.172 auto’s in de VS (74.152 in 2010). Geweldige resultaten dus dankzij de juiste aanpak als het gaat om nieuwe modellen. Chrysler steekt wat dat betreft zelfs met kop en schouders boven de andere twee concerns uit (GM en Ford) als kleinste van de ‘Big Three’.

Behalve de 300 doet ook de 200 zeer goede zaken, terwijl het voorgaande model nog de mislukkeling van de Amerikaanse markt was. Ook de SUV’s van Dodge en Jeep vliegen met een verdubbeling van de cijfers de showroom uit (+50%).

De Fiat 500 ondervindt nog altijd een ietwat koude start als vreemde eend. In november werden 1618 stuks verkocht, waarmee de teller vanaf afgelopen voorjaar op 17.444 komt. Voor Fiat, dat de 500 als niche product in de markt zet, mag dit echter geen probleem heten, aangezien het nog alle tijd en ruimte heeft om de verkoop extra te stimuleren. Dit gebeurt onder andere door de uitbreiding van het dealernetwerk en de introductie van andere varianten en Abarth. Dit alles gebeurt sinds kort onder leiding van Timothy Kuniskis, die in plaats van Laura Soave de verkoop gaat leiden in heel Noord-Amerika.

foto©PaulVaarkamp
To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

  • italned schrijft:

    Ben benieuwd hoe de toekomstige 200/Fulvia eruit zal zien.. Duurt nog even… Go Lancia!

  • Lusso schrijft:

    Tja, ik moest eerst niet veel weten van de Thema maar ik heb de auto gereden en het is eigenlijk wel een dikke meevaller. Zoveel zelfs dat we overwegen om hem volgend jaar te kopen. We moeten dringend een auto vervangen en gezien we niet kunnen wachten tot de nieuwe lading alfa’s is dit model interessant om te overbruggen. De auto biedt in ieder geval veel waarde voor zijn geld…

  • Nuvola schrijft:

    Da’s een zeer groot aantal! Zeker voor een land met een groot aantal problemen, waar de consument ook nog eens terughoudend is met grote aankopen. Een goede zaak voor het merk.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lancia

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties