Home » Lancia

Lancia Thema van start in Nederland

9 december 2011 18:54 21 reacties

Lancia Thema

De Lancia Thema staat nu bij de dealer in ons land en wij zullen er aankomende week dan ook vast voor jullie naar gaan kijken. We hebben inmiddels vernomen dat de belangstelling van mensen die een proefrit aan hebben gevraagd, buitengewoon groot is. Lancia is een zeer uitgesproken merk en dit model sluit zich daar volop bij aan. Uiteraard doet de nieuwe generatie Thema dat dit keer wel met dank aan het DNA dat ooit bedacht is in Detroit en niet in Turijn. Mede daarom zal het een ongewone ontdekkingsreis worden voor ons, waar we misschien zelfs wat sceptisch aan zullen beginnen… Maar Lancia leeft dankzij Chrysler en dat willen we vieren en dus zien we uit naar onze eerste rijdende kennismaking met de Thema. De details van deze zeer rijk uitgeruste auto, heeft men bij Lancia nauwkeurig vastgelegd en in een persmap verzameld. Bekijk hier het laatste officiële beeldmateriaal;

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

21 reacties »

 • alfaspeed schrijft:

  Bijzonder mooie auto.

 • Lusso schrijft:

  In België staat hij al enkel weken bij de dealer. Ik ben toen gaan proefrijden, meer uit nieuwsgierigheid dan interesse want ik was geen voorstander voor het model.

  De auto is echter zo goed meegevallen dat we naar alle waarschijnlijkheid in de eerste helft van 2012 een bestelling zullen plaatsen. Ik vind hem nog steeds niet 100% qua uiterlijk (met name die grille), maar je krijgt enorm veel auto voor je geld. Bovendien moeten we dringend een praktische en comfortabele auto hebben voor lange ritten gezien we om de paar weken naar Italië moeten en voor zoiets is die ideaal. Er is trouwens momenteel weinig alternatief als je geen duitse taxi wil rijden.

  We zijn er nog wel niet uit of we de benzine of diesel zullen nemen. De diesel zal wel zuiniger zijn, maar ik rij liever met een benzine dan een diesel.

 • hape schrijft:

  @Lusso….

  Dat zijn nog eens goede berichten !

  Ik heb er nog niet in gereden maar vind hem in levende lijve erg mooi… mooier dan op de prentjes.

  Benzine zal wel lekkerder zijn voor het echte rijden… maar als je zo vaak naar Italie moet (mag…) dan is een diesel denk ik ook geen straf, zeker niet op de snelweg met zoveel koppel.

 • Lusso schrijft:

  @hape: ja, ik vond de diesel wel zeer aangenaam om mee te rijden. Ook de vijftrapsautomaat stoorde mij niet. Ik vraag mij af of ik moet wachten op de achttraps.

  Moet ook nog eens bekijken wat nu het interessants is qua fiscaliteit…

 • alfaspeed schrijft:

  Wanneer men eenmaal gewend is aan zo’n boomontwortelende diesel wil je gewoon niets anders meer.lekker lui snel rijden en en dan ook nog zuinig.

 • hape schrijft:

  Over de diesel zijn de eerste tests in ieder geval uiterst positief, ook over de 5-bak geen enkele wanklank gelezen. Maarja het gaat er toch om hoe je het zelf ervaart en niet wat een ander er van vindt.
  Die 8 bak zal wel heeeel onopvallend moeten schakelen anders zou ik er zenuwachtig van worden op den duur. Vraag me eigenlijk af of het nog wel zinvol is…. die diesels vandaag de dag hebben een enorme powerband. De automaat in de 159 2.4 die ik rij schakelt bij rustig optrekken al bij 2000 tpm op !

 • hape schrijft:

  Een 8-bak zal op papier zuiniger zijn misschien en het zou kunnen dat de acceleratie m.n. in het begin wat sneller verloopt?

 • Lusso schrijft:

  Misschien wel.

  Ik heb nog niet met de achtbak kunnen rijden, maar volgens de verkoper is die een pak ‘zenuwachtiger’ dan de vijfbak.

 • Alfa156 schrijft:

  Lekker hypocriet. Als deze auto door Chrysler op de markt was gebracht dan was het niet eens in je opgekomen om erin te gaan proefrijden. Via die gedachte zou ik zeggen: probeer eens Infiniti M, Volvo S80, Cadillac CTS, Citroën C6 of de nieuwe Lexus GS: allemaal niet Italiaans (of Duits) maar auto’s die je zullen verrassen. Je kunt er altijd zelf nog een Lancia-logo opplakken.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Ok… Mensen hypocriet noemen en zo doe je maar in een politiek debat of zo en niet als mensen hier hun passie komen delen. AutoEdizione is een fan site. Graag niets op de man spelen dus.. dat hebben we al veel vaker verkondigd.

 • San schrijft:

  @Alfa156

  Een S80 komt toch uit China? :mrgreen:

 • Alfa156 schrijft:

  @Lancia4Ever: Ik speel niet op de man, ik noem een bepaalde actie hypocriet en zet deze in perspectief.

  Ik dacht dat dit een fansite is voor Italiaanse auto’s (en niet voor omgelabelde Chryslers, dat heeft volgens mij niets met passie voor Italiaanse auto’s te maken).

  @San: Je zou het ook Geely S80 kunnen noemen. Of een Volvo Mondeo, want met die auto deelt ‘ie zijn techniek.

 • alfaspeed schrijft:

  Sommige mensen zijn vromer dan de paus.Deze auto is door een horde italiaanse designers onder handen genomen en het resultaat mag opvallend goed genoemd worden.

  @Alfa156 :ga je mond spoelen!!

 • hape schrijft:

  @Alfa156

  Misschien heb je gelijk vwb de gedachte dat mensen er niet eens in zouden proefrijden als het een chrysler was… misschien.
  Maar ik vond de auto als Chrysler al een zeer mooie wagen, ook voordat het een Lancia werd. En daar heb ik ooit in gereden. Je kunt zeggen wat je wilt, de auto is er als Lancia ontegenzeggelijk beter op geworden (interieur, afstemming etc).. daarbij opgeteld die VM diesel. Misschien geen op en top Lancia, in mijn optiek is het wel een hele knappe wagen.

  JIJ hoeft hem niet mooi te vinden, prima, maar iemand hypocriet noemen als je niets van ze af weet…. en dat perspectief van je.. hou maar voor je… het is alleen gebaseerd op vermoedens.
  Basta.

 • Lusso schrijft:

  Tja, ik moet toegeven dat ik er ook gemengde gevoelens over heb. Maar een goede vriend van mij, een rasechte lancista met een uitgebreide collectie lancia’s heeft er eentje gekocht. Waarom? Ten eerste is er niks anders beschikbaar en ten tweede verkiezen we er voor om de italiaanse merken te steunen ipv over te lopen naar de concurrentie. Als iedereen plots het merk de rug toedraait is het binnenkort helemaal gedaan. Ik hoop ook dat de Thema een overgangsmodel is en dat we binnenkort weer auto’s met meer lancia DNA zullen zien.

  Ik heb trouwens nog genoeg andere rasechte italianen… 😉

 • Alfa156 schrijft:

  @alfaspeed: deze auto was al klaar voordat Fiat in beeld kwam, ook al wil Lancia je anders doen geloven. De eerste teasers van de 300 kwamen al begin 2010 naar buiten. En waarom moet ik mijn mond spoelen? Omdat ik de Thema een omgelabelde Chrysler noem…?

  @hape: Ik heb nooit gezegd dat ik het geen mooie auto vind. Daar gaat het ook niet om. Er zijn zoveel niet-Italiaanse auto’s die ik mooi vindt. Ik bedoel alleen te zeggen dat veel mensen hier nogal afgeven op alles wat niet-Italiaans is en in dat licht bezien vind ik nogal vreemd dat een Chrysler zonder slikken wordt gezien als een Italiaanse auto. Daarom zeg ik ook: er zijn genoeg andere keuzes in dat segment. Dat perspectief hoef ik niet voor me te houden toch?

  @Lusso: Je hebt gelijk, er ook niet veel keus als je met Italiaans logo wilt rijden. Ook ik hoop dat Lancia het redt maar als dat op deze manier moet dan weet ik niet waar we op zitten te wachten. Ook in de toekomst zal Amerika de belangrijkste markt blijven voor deze modellen. Maar wat dacht je van een jong gebruikte Thesis? Scheelt je een klap afschrijving en dan rij je in een fantastisch mooie Italiaan….

 • Heronimus schrijft:

  Ik zeg kopen… Om zo Lancia te redden van de ondergang. Dan zal na de Thema wel meer een “echte” Lancia verschijnen.
  Overigens vond ik de Chrysler altijd al een mooie auto. En heeft het wel raakvlakken met het Lancia design.

 • hape schrijft:

  @Alfa 156

  Nou.. er zijn idd genoeg mooie producten op de markt.. en ik denk dat niemand dat ontkent dus in dat opzicht is niemand hypocriet. Dat iemand ineens een proefrit in een Thema maakt is niet eens hypocriet. Je kunt toch gewoon vallen voor die auto bij een nadere kennismaking??
  Jij beweert dat mensen hier de Thema ineens zien als een italiaans product maar ook dat maak je er echt zelf van, ik lees het tenminste nergens, sterker volgens mij lees ik Detroit DNA.

  Maar goed, genoeg erover.

 • Lusso schrijft:

  Hij is gekocht!

 • Alfa156 schrijft:

  Dan zal ik maar de eerste zijn om je te feliciteren met je aankoop. Veel probleemloze kilometers toegewenst!

 • Lusso schrijft:

  Bedankt! En nu verder hopen dat er binnenkort weer echte lancia’s en alfa’s komen… 😉

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lancia

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties