Lancia Ypsilon facelift krijgt nieuwe krachtbron

ypsilon fl1

Een nieuwe Lancia in ontwikkeling mag sowieso in de krant en daarom schrijven we ook opnieuw over de Ypsilon facelift die hier in de Zweedse sneeuw te zien is. Dat is niet voor niets en dus mag je uitgaan van de komst van een nieuwe krachtbron, die hier getest wordt bij veel lagere temperaturen. In het geval van louter cosmetische aanpassingen en een nieuwe Uconnect boordcomputer, had men genoeg gehad aan wat ritjes rond de fabriek zullen we maar zeggen.

ypsilon fl2

Een nieuwe Euro6 dieselmotor is mogelijk het onderwerp van deze test in de kou, al is het ook heel goed mogelijk dat een 105 pk TwinAir z’n weg naar de kleine populaire Lancia vindt. Hoe dan ook, ook de grondige update van een andere chique stadsauto van FCA, namelijk de Fiat 500, kriigt dezelfde motorische aanpassingen, want die reed eveneens rond in hetzelfde stukje Noord-Europa (foto onder). Beide auto’s zullen in Genève waarschijnlijk centraal staan op de stand van respectievelijk Fiat en Lancia. Om Lancia’s stand niet te laten uitblinken in leegte, gaat er het gerucht dat er volgende maand in Zwitserland ook een concept te zien zal zijn van een sportieve Ypsilon met HF label. Dat is echter niet zeker.

500 update

3 gedachten over “Lancia Ypsilon facelift krijgt nieuwe krachtbron

 • 21 februari 2015 om 17:10
  Permalink

  Om het eerlijk te zeggen vind ik geen van beide scenario’s erg plausibel: Een model dat een beperkt koperspubliek heeft, de aard van de auto niet is dat er veel dieselrijders zijn, en al een flink deel van zijn leven op heeft zitten, ga je daar een nieuwe diesel in lanceren? Tegen de 105 pk Twinair spreekt dan weer tegen dat die motor al lang en breed beschikbaar is in de 500.

  Beantwoorden
 • 21 februari 2015 om 18:31
  Permalink

  De diesel staat idd niet in de Italiaanse top 10. Benzine echter wel (derde met 2410 stuks in jan.) en LPG (eerste plaats met 1184 stuks in jan.CNG vijfde plaats met 510 stuks in jan.).

  Beantwoorden
 • 22 februari 2015 om 08:25
  Permalink

  Een concept met een HF label is leuk op voorwaarde dat ze er achteraf ook iets mee doen. Ik herinner mij de zagato concept van de vorige ypsilon die iedereen wel tof vond maar waar uiteindelijk niets mee is gedaan…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.