Lancia Ypsilon reist mogelijk ook af naar Amerika

Het is volgens een manager van Lancia, tijdens een meeting gisteravond op Lingotto met de pers, heel goed mogelijk dat de nieuwe Lancia Ypsilon als Chrysler voet aan wal zal zetten in de VS. Het hangt volgens deze insider af van het succes van de 500 die nog maar net het avontuur daar is aangegaan. Omdat zulke kleine auto’s in de VS niet vanzelf over de toonbank vliegen, zal als het eenmaal zo ver is, een groot pallet worden aangeboden om de auto aan te kunnen passen op de persoon die ‘m koopt, evenals bij de 500. Wat dat betreft zal men bij Centro Stile Lancia ook onder Chrysler-vlag door kunnen gaan met waar men al goed in was. Als alles goed gaat, zal de Amerikaanse 500 dus uiteindelijk een vijfdeurs broertje krijgen met Chrysler-label. Sowieso zal de kleine Lancia al als Chrysler in september voet aan wal zal zetten op Britse bodem. De kleine Lancia zal in Groot BrittanniĆ« alleen van merknaam veranderen en dus wel Ypsilon blijven heten. Ook de Delta verandert op het grote eiland alleen van merknaam en uiteraard komt de stuurinrichting aan de andere kant te zitten. Iets dat wat Lancia betreft voor het laatst ten tijde van de Dedra is gebeurt.

3 gedachten over “Lancia Ypsilon reist mogelijk ook af naar Amerika

 • 22 februari 2011 om 20:12
  Permalink

  Wat een intriest verhaal. Lancia, ooit het meest toonaangevende merk van de wereld wordt nu veranderd in Chrysler omdat men er blijkbaar beschaamd voor is. Zelfs fiat blijft fiat in de VS. Allemaal te danken aan die onbekwame im******en bij FGA.

  Beantwoorden
 • 22 februari 2011 om 20:34
  Permalink

  voor hetzelfde geld was het helemaal afgelopen! Wees blij dat het merk toch blijft bestaan en kijk verder: nu zijn het tussenmodellen, want je moet toch wat op deze termijn. Over 2/3 jaar zal de versmelting helemaal een feit zijn en zijn we er met zijn allen weer aan gewend.
  Ik kijk al uit naar mijn nieuwe Thema V8 HEMI….

  Beantwoorden
 • 22 februari 2011 om 21:23
  Permalink

  In de VS snapt de gemiddelde amerikaan toch niet wat zich afspeelt in Europa, dus is het goed dat de verkoop aantallen van een model zoals een klein merk als Lancia omhoog gekrikt wordt om het merk hier in Europa een bestaansrecht te laten behouden.En als er dan in de VS Chrysler opstaat zal worst wezen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.