Marchionne bindt zich niet maar nodigt wel uit

marchionne confindustria

Er klonk niets anders dan applaus en gejuich voor Sergio Marchionne toen hij samen met tal van prominenten uit de stad Turijn en een groep industriebazen afkomstig uit heel Italië, begin deze week opnieuw de Maserati-fabriek in Grugliasco binnenliep voor een bezoek. John Elkann kon zelfs rekenen op een omhelzing. Beter dan dat had het management van FCA zich niet kunnen wensen toen het besloot om opnieuw de positieve kracht die er van productiviteit uitgaat, onder de aandacht te brengen. Strubbelingen met vakbonden zijn even geen onderwerp. Burgemeester Fassino van de Piemontese hoofdstad sprak van een historisch moment voor Turijn, dat zich voor het eerst sinds lange tijd weer als hart van een belangrijke industrie mag zien.

marchionne confindustria2

Leden van de nationale raad voor industrie waren getuige van dit tafereel, maar waren niet uitgenodigd omdat Lingotto een eventuele terugkeer naar de ‘Confindustria’ zou overwegen. Marchionne zei daarover alleen kort;”Ga daar maar niet vanuit“. De reden hiervoor is uiteraard om de vrijheid van ondernemen meer te kunnen waarborgen. Fiat stapte drie jaar geleden om die reden al uit de Confindustria. Een kijkje in de keuken dus ter promotie van een concurrerende Italiaanse industrie dat gericht is op export. Vele aanwezigen parkeerden hun grote Duitse auto op het terrein van de Avvocato Giovanni Agnelli Plant, maar zeiden na afloop uit te zien naar het bezitten van een Ghibli. Maar Marchionne negeerde tijdens dit feestje de vastgelopen onderhandelingen met de bonden niet en zei dat uitgaat van een nieuw akkoord. Vermoedelijk ergens in augustus of september, wanneer FCA als nieuwe eenheid officieel een feit zal zijn en Lingotto zich tevens zal opmaken voor een gang naar de beurs op Wall Street begin oktober.

marchionne confindustria3

6 gedachten over “Marchionne bindt zich niet maar nodigt wel uit

 • 2 juli 2014 om 17:31
  Permalink

  Dit zijn mooie dingen ! en hopelijk begint de destructieve invloed van een enkele in de middeleeuwen levende vakbond af te nemen.

  Overigens, ik denk dat Lingotto een eventuele terugkeer naar Confindustria juist niet zou overwegen, toch?

  Beantwoorden
 • 2 juli 2014 om 19:59
  Permalink

  @ henk: klopt staat er ook 😉 “:Leden van de nationale raad voor industrie waren getuige van dit tafereel, maar waren niet uitgenodigd omdat Lingotto een eventuele terugkeer naar de ‘Confindustria’ zou overwegen. Marchionne zei daarover alleen kort;”Ga daar maar niet vanuit“.”

  Beantwoorden
 • 3 juli 2014 om 10:19
  Permalink

  @Lancia4Ever

  😆 taaldingetje, je zegt: ‘zou overwegen’, maar volgens de woorden van M zou het juist NIET worden overwogen. 😆

  Beantwoorden
 • 3 juli 2014 om 13:54
  Permalink

  @Henk We zeggen hetzelfde hoor 😀 Je leest alleen niet goed. Er staat dat die club mensen NIET zijn uitgenodigd omdat FCA een eventuele terugkeer zou overwegen. 🙄

  Beantwoorden
 • 4 juli 2014 om 21:30
  Permalink

  Waarschijnlijk bedoel je met de zin “Leden van de nationale raad voor industrie waren getuige van dit tafereel, maar waren niet uitgenodigd omdat Lingotto een eventuele terugkeer naar de ‘Confindustria’ zou overwegen”, dat ze wel zijn uitgenodigd, maar dat een terugkeer naar confindustria daar niet de reden van is.

  Snap dat henk het anders interpreteert. Ik moest de zin ook meerdere malen lezen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.