Marchionne is zeer positief over de toekomst van Alfa Romeo

In een interview met Bloomberg vertelt Marchionne nog eens waarom Alfa Romeo zeer zeker niet verkocht zal worden aan wie dan ook.

Alfa Romeo is volgens de CEO al rendabel vanaf 300.000 eenheden per jaar. Voor 2014 hoeft die score er nog niet te zijn maar de verwachting is wel dat dit gaat gebeuren. Dankzij het succes van de Giulietta en de introductie in de VS in 2012 kan dat doel volgens Sergio Marchionne alvast naar boven toe worden bijgesteld. Vanaf 2014 is de volgende uitdaging van 500.000 per jaar een reƫle nieuwe doelstelling aldus de directeur.

De stap naar de VS wordt een heel serieuze missie waar Alfa Romeo als nieuwkomer vol frisse moed de strijd aan wil gaan met de betere Duitse merken. Het enige model dat daar niet zal debuteren is de MiTo. Alfa Romeo zal over de grote plas met minimaal 5 modellen (maximaal  8)  de komende jaren de aanval inzetten. Giulietta en Giulia bijten de spits af en uiteindelijk zien we zelfs de langverwachte opvolger van de 166 verschijnen op basis van het grote E segment platform binnen de groep. Verder verschijnen er in eerste instantie twee compacte SUV concurrenten van het formaat BMW X1 en 3 (na 2014 ook een grote SUV), en natuurlijk zal de Spider en misschien ook nog een tweede sportief model met dezelfde basis aan het gamma toegevoegd worden.

Een ambitieus plan met een waarde van 2 miljard euro voor de komende 2 jaar waarin het een en ander verder in gang zal worden gezet (ontwikkelingskosten).

Een gedachte over “Marchionne is zeer positief over de toekomst van Alfa Romeo

  • 28 oktober 2010 om 19:05
    Permalink

    heerlijk nieuws,gelukkig blijft de naam alfa romeo echt alfa romeo!!!!!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.