Marchionne stopt eind 2018 bij Fiat

FCA marchionne

Vanaf maandag is FCA als nieuw gevormde en beursgenoteerde firma officieel een feit. Samen met dit feit is ook de datum van Marchionne’s laatste werkdag bij de club de hij sinds 2004 al leidt (opnieuw) genoemd. In de wandelgangen klonk allang door dat dit aan het einde van ‘de grote klus’ het geval zou zijn, oftewel eind 2018. Marchionne’s carrière kent aan het eind van de rit -als het goed is- drie behaalde belangrijke doelstellingen; 1) het van de ondergang redden van Fiat, 2) Chrysler overnemen en 3) een jaarlijkse productie van minimaal 7 miljoen auto’s op jaarbasis tegen 2018.

Wat dat laatste betreft vormt ook het weer toonaangevend maken van Alfa Romeo een erg belangrijk onderdeel, wat eigenlijk gezien kan worden als Marchionne’s meest persoonlijke ambitie. Marchionne beperkte zijn commentaar op de vastgestelde vertrekdatum tot; “Ik doe dan zonder twijfel iets anders en de volgende CEO zal bepaalde zaken heel anders doen dan ik.” Wat de opvolging betreft, zien we een naam die we zelf ook al eens hebben genoemd, te weten Alfredo Altavilla. Anderen zijn Mike Manley (chef van Jeep), Cledorvino Belini (succesvol baas van Fiat Brazilië) en Richard Tobin (CEO van CNH Industrial). John Elkann zei vandaag dat het iemand zal zijn die de klus erg goed aan kan.

Maandag komt na 111 jaar een eind aan de titel Fiat op de beursvloer. Een historisch feit in de geschiedenis van de Italiaanse beurs en industrie.

2 gedachten over “Marchionne stopt eind 2018 bij Fiat

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.