Home » FCA

Marchionne viert FCA en bevestigt nieuwe Alfa en Maserati

1 augustus 2014 19:39 2 reacties

FCA 2014

Voor Fiat Chrysler Automobiles was het een historisch moment en voor heel Italië eentje van een hoopvolle toekomst. Hoewel sommigen graag alleen de nodige melancholische tranentrekkerij beoefenen, vanwege  de allerlaatste meeting met aandeelhouders op Lingotto, is het echte nieuws van vandaag toch dat Fiat met succes een nieuw leven begint. Daarmee is er weer perspectief voor de geheel in het slop geraakte Italiaanse auto-industrie. De vorming van FCA als nieuwe holding is goedgekeurd door 84% van de aanwezige aandeelhouders vanmiddag. Het bestuur van FCA bestaat uit John Elkann, Sergio Marchionne, Andrea Agnelli, Tiberto Brandolini d’Adda, Glenn Earle, Valerie A. Mars, Ruth J. Simmons, Ronald L. Thompson, Patience Wheatcroft, Stephen M. Wolf en Ermenegildo Zegna. Als afsluiter van de mooie dag kwamen dan ook nog de positieve verkoopcijfers uit de VS (+20%) en Canada (+7%) over de maand juli.

Marchionne hielp iedereen graag even herinneren aan het starpunt in 2004, toen Fiat op het randje van de afgrond balanceerde. De nieuw gevormde groep staat inmiddels op de zevende plaats in de wereld, vlak achter Ford. Londen is dan weliswaar bestuurstechnisch het nieuwe hart van FCA, strategisch en industrieel gezien is Lingotto nog altijd het zenuwcentrum vanuit Officina 82, evenals de voorgaande 115 jaar.

Vanuit dat Italiaanse zenuwcentrum wordt nu ook opdracht gegeven om in Mirafiori te beginnnen met de voorbereidingen voor de SUV Maserati Levante en de nieuwe Alfa Romeo in Cassino. De Maserati rolt vanaf eind 2015 van de band en de Alfa gaat eveneens in dezelfde periode van start. Een zeer positief geluid voor talloze Italiaanse werknemers van Fiat, die van de daaraan gekoppelde toeleveringsindustrie en anderen uit de aan de auto-industrie gelinkte sectoren.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • henk schrijft:

    In 10 jaar tijd van vrijwel failliet en bijna weg naar nu een nieuwe start met fantastisch perspectief!

  • Eelco van Vliet schrijft:

    De nieuwe Giulia kan mij niet snel genoeg komen. Anders ben ik toch echt gedwongen om naar de nieuwe C klasse over te stappen…. 😈

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties