Marktdebuut nieuwe Fiat 500 BEV vanaf september

Wie in Turijn woont kan zomaar een aantal gecamoufleerde elektrische Fiat 500 testmodellen achter elkaar tegenkomen (foto onder). De auto die op dinsdag 3 maart gepresenteerd zal worden in Genève, is namelijk al 200 maal geproduceerd de afgelopen maanden en zo’n honderd stuks rijden beplakt rond. Volgens het management is dit traject in oktober gestart met een team van 300 experts en in samenwerking met de toeleveranciers. Een gigantisch project, dat van zeer groot belang is voor de toekomst van Fiat.

Vanaf september zullen de eerste exemplaren bij de dealer staan. In Italië werkt men aan een netwerk van 12.000 laadpunten in samenwerking met Enel X. Dit is ook de partner in Spanje en Portugal, terwijl in andere landen samen met Engie het netwerk aan laadpunten zullen worden uitgerold.

Na de vijfdeurs en de cabrio, volgen al snel een vijfdeurs en de extra snelle Abarth 595 variant. Mogelijk in de eerste helft van 2021 al. De elektrische schorpioen is heel misschien als concept al te bewonderen in Genève. Het zou het nieuwe Fiat 500-feestje compleet maken.

3 gedachten over “Marktdebuut nieuwe Fiat 500 BEV vanaf september

 • 14 februari 2020 om 13:54
  Permalink

  Mmm jammer dat ze de orderboeken nog niet hebben geopend. Nu kan ik hem niet kiezen als alternatief voor de vaste merken op de lease lijst.

  Beantwoorden
 • 14 februari 2020 om 16:29
  Permalink

  Beetje pedo opmerking voor zo’n jong klein autootje🤔🤣🤣🤣

  Beantwoorden
 • 20 februari 2020 om 16:55
  Permalink

  Komt hier alleen een elektrische variant van? Blijft de huidige 500 dan nog in productie tot…?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.