Home » Ferrari , Maserati

Maserati en Ferrari willen lekker opvallen in Detroit

4 januari 2010 16:46 3 reacties

Ondanks dat de twee meest prestigieuse merken uit Italië het niet echt hoeven te hebben van grote aantallen, is uitgerekend voor de twee Modenese emblemen een bijzondere taak weggelegd deze maand.

Op de NAIAS autosalon van Detroit zal er namelijk een charme-offensief gehouden worden waarin Maserati en Ferrari hun VIP box zullen verlaten voor een tactische promotie onder het ‘gewone volk’. De Maserati en Ferrari stand zal namelijk tussen die van Chrysler, JEEP en Dodge geplaatst worden. FGA wil hiermee aantonen dat de Italiaanse auto heel mooi, exclusief maar voortaan ook een beetje van het Amerikaanse volk is. Een slimme zet als je het ons vraagt, ook al betreft het hier geen gemiddelde auto’s die je overal op de Amerikaanse wegen ziet rijden. Want wennen aan een Fiat of Alfa Romeo, voor zover dat nodig zal zijn in de toekomst, is dan een veel kleinere stap. Iedereen kan cultureel onderlegd worden en werken aan smaakverbreding, ook de Amerikaanse autoconsument. Amerika is voor de Italiaanse auto misschien zelfs wel het beloofde land.

Ferrari is al mateloos populair uiteraard en ook de kracht en charme van een ‘Maser’ hoef je in de VS niet uit te leggen. Maserati CEO Harald Wester gaf onlangs te kennen dat Maserati het komende jaar weer in populariteit zal toenemen, zodat het na een wat mager jaar weer kan doorwerken aan groei. Ondanks dat beide merken voorlopig als enige niets zullen delen met de Amerikaanse merken, is dit een vorm van goede integratie en positieve publiciteit. En wie weet komt er dan ook uiteindelijk die Maserati sportsedan onder de Quattroporte of een Dodge Viper opvolger met Ferrari techniek. Wie zit daar niet op te wachten?

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • 6C Jordy schrijft:

  Als de Viper er maar niet langzamer op wordt. 😉
  De huidige Viper veegt (helaas) de vloer aan met Ferrari op meerdere circuits op deze wereld.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Behalve als er een bocht in zit 😉

 • 6C Jordy schrijft:

  Het zij je vergeven Mattia, je kunt niet over alles verstand hebben. 😀

  Cijfers spreken in het voordeel van Dodge.
  Mooie website : http://www.fastestlaps.com/raceways.html

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Ferrari , Maserati

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties