Maserati is ook ‘big in Japan’

Nippon

We vermelden met enige regelmaat hoe Maserati over de hele wereld haar puristen uitnodigt voor een ‘meet en greet’.

Dit keer een kort verslag uit Japan. Maserati heeft nog die zeldzame en smaakvolle ‘ouderwetse’ toewijding rond het fenomeen wat automobiel heet. Waar kun je dan beter terecht dan in Japan. Ook Lancia is zo’n merk dat uitgerekend in dit land van de rijzende zon een relatief grote aanhang heeft. Best bijzonder aangezien veel zaken in Japan behoorlijk nep en oppervlakkig kunnen zijn. Toch heeft een Japanner vaak feilloos door wanneer het om iets puurs gaat… Dan wordt de Samurai en Geisha in hem of haar wakker. Vanaf dat moment kent de beste messenslijper ter wereld meer fanatisme dan wij hier in Europa allemaal bijmekaar.

Daarom heeft ‘il Tridente’ vorige maand al voor de 16e keer een jaarlijkse en landelijke bijeenkomst georganiseerd. Na een korte samenkomst in een hotel is er een grote parade met de meest prachtige ‘Masers’ vertrokken richting een eindlocatie, waar vervolgens een Concours d’elegance werd gehouden. Die eind bestemming was de Tokyo Tower in de gelijknamige hoofdstad. Deze Japanse versie van de Eifeltoren ligt midden in de stad en is omringd door een mooi parkgedeelte. Daar werden vele mooie 6 en 8 cilinderauto’s de catwalk op opgestuurd. De winnaar was een puntgave Mistral van de heer Beniko. Eenmaal terug in het hotel werd er een speech gehouden door een bijzondere gastspreker. Adolfo Orsi, kleinzoon van de gelijknamige oprichter van Maserati en zoon van Omar Orsi, sprak de Japanse clubleden toe over oude en nieuwe Maserati’s. Daarna werd er genoten van een voortreffelijk diner met een dessert van echte Maserati cake. Vervolgens werd er nog genoten van een avondje met Italiaanse wijn en kaas.

De Japanse Maserati-day was een groot succes en werd de volgende dag pas afgesloten met een dankwoord van de club aan de sponsoren en de voorzitter van Maserati Japan (MCJ).

[nggallery id=132]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.