Home » FCA , Maserati

Maserati koopt kennis in bij Airbus

1 december 2014 14:15 4 reacties

grugliasco

Maserati heeft een akkoord bereikt met de Europese vliegtuigbouwer Airbus voor het verkrijgen knowhow. Maserati wil zo de technische ontwikkelingen rond toekomstige producten op een hoger plan brengen. De grootste vliegtuigbouwer ter wereld biedt de mensen uit Turijn vooral ook toegang tot ontwikkelings- en productieprocessen. FCA wil zich via deze weg ook richten op de toepassing van materiaalgebruik dat zijn oorsprong kent in deze specialistische industrie.

Deze maand beginnen in Grugliasco zoals gezegd nieuwe werkzaamheden rond het organisatorische aspect van de productie van de Ghibli en de Quattroporte. In die periode van 20 december tot 6 januari, zal de productie stil komen te liggen. Maserati is vandaag overigens op de dag af 100 jaar oud. De afgelopen maand stonden we bij AutoEdizione uitvoerig stil bij dit gegeven.
To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • Di Segno schrijft:

  Welke techniek/know-how willen ze gaan gebruiken dan?

 • Lancia4Ever schrijft:

  Staat in het bericht 😉 #productieprocessen #materiaal (denk aan composietshit enzo 😆 )

 • dmantione schrijft:

  Nou ik dit nog eens lees… wie is Maserati hier? Centro Stile Maserati? Lijkt me sterk, die doen niet aan technologie. Het moet dus Centro_Ricerche Fiat zijn en dat de techniek inkoopt om voor toekomstige Maserati’s in te zetten?

 • Lancia4Ever schrijft:

  @dmantione incorrect. Maserati heeft een zelfstandig ontwikkelingsteam onder andere onder leiding van Paolo Martinelli(lees ons archief er maar op na) dat deels ook over Alfa Romeo is aangesteld. Dus niet alles uit een centrale koker wat volgens mij ook een heel goede zaak is om voor een merk de juiste identiteit en input te kunnen genereren. Elasis houd zich veel meer met de basistechniek van de massaproducten bezig zoals veiligheid, etc.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Maserati

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties