Maserati maakt naam bekend van nieuwe sportwagen

Morgenavond maakt Maserati alvast de naam bekend van de splinternieuwe sportwagen die in Modena in productie gaat binnenkort. De nieuwe straatracer met middenmotor en zescilinder wordt een beetje de identiteitskaart van Maserati naar de wereld tot voor de komende jaren. Maserati wil de merkwaarden hooghouden en tegelijkertijd met de tijd meegaan. Dat laatste zorgt ervoor dat de volgende generatie GT’s die in Turijn geproduceerd gaan worden, volledig elektrische aandrijving hebben.

De naam van een nieuwe Maserati met zespitter achter de stoelen doet fantaseren. Merak…Bora? Die laatste aanduiding doet een leek misschien vooral aan een mislukte Golf terugdenken, aangezien VW ook al jarenlang met de namen van de wind speelde. Nu doet Maserati dat ook nog steeds (Ghibli en Levante) schijnt het zelfs zo te zijn dat FCA een paar jaar gelden de naam Bora terug geclaimd heeft in opdracht van Marchionne.

Maar het Modenese huis geeft vandaag al te kennen dat het een lastige keuze was en dat er veel opties op tafel lagen (afbeelding onder). Dus misschien is het allemaal niet zo voor de hand liggend. Vooral omdat men er een nieuw tijdperk mee wenst aan te duiden.

6 gedachten over “Maserati maakt naam bekend van nieuwe sportwagen

 • 19 februari 2020 om 21:17
  Permalink

  Dit had in principe de nieuwe alfa 6c moeten worden
  Maar door wisseling van de wacht gaat nu ineens al die plannen naar maserati.

  Beantwoorden
 • 20 februari 2020 om 08:45
  Permalink

  @ Hoekree Je ziet dat de soap rond FCA gewoon doorgaat. Het is nu wachten op de Maserati Tonale, de beloofde kleine SUV van het merk. Gewoon een gepimpte Compass! Het is weer bijna 2 jaar geleden dat de grote roerganger met zijn fantastische presentatie kwam. Veel beloven en weinig geven doet een gek in vreugde ‘leven” zullen we maar zeggen.

  Beantwoorden
 • 21 februari 2020 om 17:20
  Permalink

  De linker voorvelg is in ieder geval nog gewoon van Alfa. Mooi eerbetoon aan het oorspronkelijke plan. 😉

  Beantwoorden
 • 26 februari 2020 om 09:31
  Permalink

  in het dure segment word er gewoon meer verdient per auto, er zijn meer mensen met geld die het aan een Maserati uitgeven dan aan een Alfa Romeo, die is meer voor de kleinere portemonnee. Hoe veel van jullie hebben een gullia, stelvio of een 4c? de gelimiteerde alfa zoals de 8c ging ook las warme broodjes over de toonbank.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.