Maserati presenteert in augustus net als Alfa Romeo een gelimiteerde sportwagen

Exoten in de maak. 

Ook Maserati gaat in augustus het doek trekken van een extra potente gelimiteerde auto. Net als bij de moderne interpretatie van de 33 Stradale van Alfa Romeo, gaat het om een auto met een exotische prijs en is ook dit model al voor de première uitverkocht. De MC20 wordt omgedoopt tot MCXtrema en produceert 740 pk volgens de wandelgangenpraat. Ruim 100 pk meer dus dan een gewone MC20. Slechts 62 exemplaren worden er gemaakt en de auto zal goed kunnen presteren op een circuit. We helpen je even herinneren aan “Project24” waar Maserati een tijdje geleden al wat officieel over naar buiten heeft gebracht. De auto is aangepast voor gebruik op het circuit, met onder andere een andere sequentiële transmissie, instelbare ABS en meer carbon fiber in de opbouw.

Een zomermaand om van te likkebaarden. 

Liefhebbers van mooie Italiaanse sportwagens dromen vaak over vroeger toen behalve Ferrari, ook Maserati en Alfa Romeo af en toe een exoot presenteerden. Volgende maand komen je dromen opnieuw uit, want op 18 augustus zien we dus de MCXtrema tijdens de Monterey Car Week in Californië en op 31 augustus beleven we in Arese de onthulling van het nieuwe raspaard van Alfa Romeo. Mamma mia! Het zal ons niks verbazen als beide auto’s naast elkaar in de catacomben van Turijn of Modena worden samengesteld.

Een gedachte over “Maserati presenteert in augustus net als Alfa Romeo een gelimiteerde sportwagen

  • 3 augustus 2023 om 12:53
    Permalink

    Nog meer Stellantis-engineers die niet met de kern van de zaak bezig zijn: aantallen en winst na zoveel belabberde jaren. Eerst die Alfa 33 (supersportwagen, ..ik denk: jaren 80/90 hatchback). En nu die Maser. Ik denk dat er nog een paar donderpreken van Tavares richting de Italianen moeten (excusez les mots)…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.