Meer foto’s van de FIAT 600

Mooie plaatjes van een grijze.

Daar is de nieuwe FIAT 600 weer. De compacte SUV uit FIAT’s Poolse fabriek, waar de preproductie reeds is gestart. Maar laten we het over de vormgeving hebben, want de eerste kiekjes van een wit exemplaar tijdens een shoot in Rome, kreeg alles behalve bij iedereen de handen op elkaar (mede dankzij de slechte kwaliteit van de foto’s denken wij). Ons hoeft je trouwens niet te overtuigen, want we zijn zeer te spreken over de meer luxe uitstraling van de 600, in lijn met de 500e. FIAT is meer volwassen en premium geworden, met wat we nu liever de ‘klassieke lijn’ noemen (voorheen 500-lijn), als je het vergelijkt met de voorgaande 500 en 500X. Het 600-logo met Italiaanse vlag op de bumper spreekt ons aan en de achterlichten, evenals de koplampen, zijn nu beter te beoordelen en weten te overtuigen.

‘Leef een kleurrijk leven.’

We weten dat in Centro Stile 1:1 kleimodellen vaak gedefinieerd en afgewerkt worden in een lichte grijstint. Dit omdat de vormgeving juist in een wat kleurloos sausje dient te overtuigen. Laat kleur nu trouwens het thema zijn van FIAT’s commercial van de 600. In Lerici (La Spezia, Ligurië) aan de westkust van Italië wordt een spotje gedraaid met een grijs exemplaar die via het water kleur krijgt. FIAT wil kleurrijk zijn zoals het sinds de terugkeer van de 500 in 2007 al heel vaak op succesvolle wijze is geweest. Heel slim want juist dit populaire segment is vaak waanzinnig saai en kleurloos… maar dat grijs staat de FIAT 600 ontzettend goed vinden wij.

9 gedachten over “Meer foto’s van de FIAT 600

  • 25 mei 2023 om 18:07
   Permalink

   Ziet er inderdaad beter uit dan het witte exemplaar. Verbeeld ik het me, of zijn de achterlichten groter, en daardoor beter passend, dan bij de eerste witte auto?

   Beantwoorden
 • 25 mei 2023 om 22:53
  Permalink

  Ziet er overtuigend uit. Zou ‘m alleen niet in het wit kiezen. Ik zag ook een impressie in blauw en dan ronduit prachtig. Opmerkelijk is dat deze ruim 20 cm korter schijnt te zijn dan de 500X. Dat zie je niet zo, hij lijkt eerder groter. Succes zal ook afhangen van de prijs. Als deze nu een stuk onder de Jeep Avenger zit, zou deze goed moeten verkopen. Zeker als de EV versie niet te ver boven de €30.000 uitkomt.

  Beantwoorden
  • 26 mei 2023 om 11:35
   Permalink

   Het gros van de concurrentie is inderdaad grijs en saai. De 500X wijkt al voldoende af, deze 600 zal het straatbeeld ook zeker wat opleuken. Ik vind ze wel erg op elkaar lijken. Ik denk dat de 600 gewoon een 500X Evoluzione wordt

   Beantwoorden
 • 26 mei 2023 om 07:41
  Permalink

  Beter idd dan in het wit. Nu nog donkerblauwe versies met een (crème)beige interieur. En niet deze velgen.

  Beantwoorden
  • 26 mei 2023 om 13:40
   Permalink

   Zie dat de velgen vrijwel hetzelfde zijn als van broertje Opel Mokka (type Elegance, zie configurator). Hoe verzin je het..

   Beantwoorden
 • 26 mei 2023 om 11:02
  Permalink

  Ik ben nog steeds niet overtuigd. Deze kleur is zeker beter, maar het blijft een overduidelijk PSA-ontwerp met Fiat-lampen. Weinig Italiaans aan. Lelijk is hij zeker niet hoor, maar dat is een Opel Mokka ook niet. Mooi detail zijn trouwens de achterlichten die zwart blijven als ze uitstaan.

  Beantwoorden
  • 28 mei 2023 om 09:23
   Permalink

   Overduidelijk PSA (wat dat ook moge zijn tegenwoordig) valt nog wel mee, ik zie gewoon wel een Fiat staan. Maar je bent wel gebonden aan de basis-proporties natuurlijk. Eerst maar eens in het echt zien. Misschien leuk om straks alle exemplaren uit de Stellantis stal naast elkaar te zetten. “Zoek de verschillen..” Ook het interieur. Ze weten toch vaak wel een eigen stijl en sfeer mee te geven, al is t op detailniveau. Als het dash lijkt op de 500e vind ik t wel geslaagd.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.