MTA vraagt om hervatting productie en FCA heeft toegang

FCA’s fabrieken lopen risico deze dagen dat de toevoer van materialen niet langer mogelijk is vanwege de uitbraak van het Corona virus. Enerzijds omdat de componenten uit China moeten komen, anderzijds omdat een deel van de toeleveranciers zich in de zogenaamde ‘rode zone’ bevinden in de regio Lombardije. Zo ook MTA uit Codogno in het zuiden van Lombardije niet ver van Cremona en Lodi. Lodi is de locatie waar het virus uitbrak de afgelopen dagen.

De productie bij MTA ligt nog stil voorlopig, ondanks een aanvraag om 10% alvast weer op te starten. Wel heeft de lokale overheid reeds te kennen gegeven dat het licht direct weer op groen zal gaan, zodra er weer meer mogelijk is. FCA heeft intussen toestemming om bij MTA goederen af te blijven nemen uit de bestaande voorraad. Er blijven dus transporten plaatsvinden zolang de voorraad strekt. MTA levert aan vier fabrieken van FCA in Italië, maar ook aan producenten als BMW, Renault en PSA.

Wat ook meeweegt in de stagnatie van de Italiaanse automotive-industrie is het gebrek aan import van componenten uit China. Meestal hebben die te maken met audio en elektronica. De grote Noord Italiaanse toeleveringsindustrie is vaak afnemer van deze componenten en draaien momenteel op een heel laag pitje of zelfs helemaal niet. Zoals Airco producent Autoclima uit Cambiano, injectoren producent Continental Corporation in Turijn en bandengigant Michelin in Alessandria, Cuneo en Turijn. De Noord Italiaanse automotive-industrie kampt al jaren met steeds lagere productieaantallen en deze nieuwe crisis lijkt het enkel allemaal nog zwaarder te maken. Tussen 2009 en 2019 zijn circa 9000 banen in en rond Turijn verloren gegaan en circa 46.000 in heel Piemonte. Lichtpuntje is de belofte van FCA, die afgelopen week is herhaald, namelijk een volledige bezetting van de fabrieken tegen 2022.

3 gedachten over “MTA vraagt om hervatting productie en FCA heeft toegang

 • 1 maart 2020 om 13:31
  Permalink

  Hilbert serieus??

  Is dit het niveau wat je bijbraagt ? Ik weet een leuke site die precies op dit niveau zitten kun je lekker je ei kwijt deze heet Autoblog veel plezier daar je wel ff hier afmelden dan!

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 1 maart 2020 om 18:18
  Permalink

  Wordt weer tijd dat auto-industrie hun eigen onderdelen zelf fabriceren en minder afhankelijk wordt van het buitenland zo beter geformuleerd Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.