Onthulling Alfa Romeo Giulia GTA bijna een feit

Het lijkt erop dat we de Alfa Romeo Giulia GTA spoedig zullen zien. De laatste teaser liegt er bovendien niet om. Alfa Romeo laat namelijk als het ware z’n spierballen zien en het aloude merk-DNA. Je ziet in dit korte filmpje en kronkelende slang en de krachtige Latijnse spreuk “Audentes fortuna iuvat”, oftewel “Het geluk is met hen die durven (of de stoutmoedigen)”. Het roept de klassieke aard van Alfa Romeo op, die al voor de oorlog furore maakte in wedstrijdverband. Kortom Alfa Romeo op z’n sterkst. De wereld kent geen gelijke.

De gelimiteerde Giulia GTA met meer dan 600 pk zal dus binnen enkele dagen getoond worden. Sommigen beweren zelfs in twee versies. Als GTA en als GTAm. Deze laatste zal dan een circuit-variant zijn, die als eye-catcher zal dienen en misschien in de autosport vroeg of laat door een team geadopteerd zal worden. We kunnen niet wachten!

15 gedachten over “Onthulling Alfa Romeo Giulia GTA bijna een feit

 • 1 maart 2020 om 12:41
  Permalink

  Jammer, hier zit een Alfa rijder niet op te wachten. Wat moeten we hier in godsnaam mee????

  Beantwoorden
 • 1 maart 2020 om 13:21
  Permalink

  Thats how you beat the Germans by Shouting at them!! Wat een geweldige vaandel drager deze auto voor het mooiste auto merk ter wereld! De nieuwe commercial moet geen mooie Italiaanse muziek hebben maar Civil War van Guns and Rosés. Heel mooi om te zien dat er nog 1 automaker is die echte auto’s maakt. Niet al die meuk zonder karakter waar de buurman zegt nieuwe Astra nee is de nieuwe BMW 1 serie. Alfa Romeo maakt nog steeds hele speciale auto’s en het merk verdient waardering daarvoor inplaats van alleen maar lopen zeiken dat ze niet Duits zijn zoals BMW of Audi ik zeg God zij dank dat ze dat niet zijn. Ga eens rijden met een Giulia en ga dan eens rijden met andere auto’s. Ik werk al 20 jaar in de Autobranche Alfa Romeo heeft als merk iets wat andere nooit kunnen krijgen emotie en geschiedenis.

  Trots om Alfist te zijn en straks vieren we 110 jaar Alfa Romeo,

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden
 • 1 maart 2020 om 13:41
  Permalink

  Wow wat gaaf!!
  Kan niet wachten!
  Sluit me volledig aan bij Squadra! Alleen de gedachte al aan deze auto doet m’n hart sneller kloppen.
  En als een Giulia GTA of een “gewone” Quadrifoglio wat hoog gegrepen is, dan ervaar je in een wat regulierder gemotoriseerde Giulia (en zelfs de Stelvio) nog steeds het geweldige rijgedrag dat deze Alfa te bieden heeft.
  Zolang het merk geld kan verdienen (lees marge kan maken) en tegelijkertijd met zulke fantastische tot de verbeelding sprekende auto’s het straatbeeld weet te versieren, vind ik dat ze goed aan de weg timmeren.
  Dit is het enige automerk dat mij momenteel hebberig weet te maken:)
  Forza Alfa Romeo!!

  Beantwoorden
 • 1 maart 2020 om 14:38
  Permalink

  Prachtige wagen en uitvoering. Blij dat hij ook eindelijk echt gaat komen de zargato versie had ook wel wat geweest van een paar jaar terug. Maar hoe mooi ook dit is wel een wagen voor een paar gelukkigen die hem kunnen betalen de aantallen worden nog lager dan de 8C dus veel gaan we hem niet zien. En een bijdrage aan productie aantallen ook niet. Maar wel mooi dat hij komt als imago maker alleen wel beetje jammer dat voor de liefhebbers van het merk met een minder grote portemonnee geen modellen meer te krijgen zijn. Voor productie aantallen moet er een mito/giulietta op volger komen en een beter betaalbare instap giulia

  Beantwoorden
 • 1 maart 2020 om 19:12
  Permalink

  Thats how you beat the germans, squadra je leeft in een droomwereld.

  Beantwoorden
 • 1 maart 2020 om 19:42
  Permalink

  Jammer dat Genève niet doorgaat, had hem graag daar willen zien. Ben ook echt benieuwd! Fijn dat Alfa en Maserati met een nieuwe auto komen, en wat voor auto’s!
  Alfa is juist voor (en gemaakt door) dromers, realisten opteren voor een people-carrier en zullen altijd wat cynisch op te merken hebben, nijd helaas.

  Cuore sportivo, ik ben niet vergeten waar het voor stond.

  Beantwoorden
 • 1 maart 2020 om 21:27
  Permalink

  Wordt vast een kek modelletje die Giulia GTA.
  Maar niemand gaat deze kopen, en het zal ook niet voor meer verkopen zorgen voor de standaard modellen.
  De grijze massa zit niet te wachten op Alfa Romeo, die rijden liever iets anoniems want anders val je zo op.
  De status massa, rijd liever iets Duits, want daarmee maak je de grijze massa weer jaloers.
  De centenneukers, rijden liever iets wat zo min mogelijk afschrijft en waardevast is, oftewel Duits of Japans.
  En dan heb je nog de SUV liefhebbers, een combinatie van bovenstaande… willen die sportief rijden? Nee, anders zag je wel meer Stelvio’s…

  Kortom er zit (buiten Italie) geen verdienmodel meer aan Alfa Romeo (net als Lancia).
  Wellicht is deze Giulia GTA de opmaat om van Alfa Romeo een soort exclusief merk te maken voor de puristen met geld, en schuift het merk op richting Maserati en sportieve sublabels zoals AMG van Mercedes en M van BMW en de RS reeks van Audi.
  Mensen met geld genoeg die om de 2 jaar iets nieuws kopen met meer als 500pk en niks geven om afschrijving, en dus niet meer voor de normale auto liefhebber die hooguit 1x in zijn leven een nieuwe auto koopt van meer als 40.000 euro.

  Beantwoorden
 • 1 maart 2020 om 23:38
  Permalink

  Fca is het enige merk dat nog gewoon durft
  Alfa met een sedan met ruim 600 pk
  Een dodge met ruim 700 pk
  Een jeep met ruim.700 pk
  Weinig ev pure auto,s
  Fijn dat deze gta komt ,en bijvoorbaat al uitverkocht
  Wat niemand koopt deze ????
  Hellcat best verkocht in amerika
  Ik ben trots .

  Beantwoorden
 • 2 maart 2020 om 00:33
  Permalink

  Een overtreffende trap van de Giulia Q, daar zit niemand op te wachten. Hoeveel gaat Alfa hier van verkopen? 500 per jaar? En welke CO2 boete kost het? De verliezen voor het merk worden er niet minder op door deze brullende dinosaurus. Met dit model bewijst FCA eens te meer totaal niet voorbereid te zijn op de toekomst, of zelfs niet op het heden. Kom op FCA, je moet echt met iets beters komen. Open je ogen en kijk eens om je heen waar de wereld naar toe gaat. Kijk wat concurrenten nu doen, kijk naar de veranderende regelgeving, kijk naar veranderend consumentengedrag. Stop met deze onzin en investeer in je toekomst, anders is het over 2 jaar gedaan met Alfa.

  Beantwoorden
 • 2 maart 2020 om 16:29
  Permalink

  @Hilbert
  Ja een mooie reïncarnatie van de Stratos met 1000pk lijkt me ook wel wat 😉

  Beantwoorden
 • 2 maart 2020 om 19:37
  Permalink

  Hoekree het is maar 540pk dus 30 extra en 100kg minder.

  Mareblu het worden er totaal 500 dus dit gaat weer een collectors item worden. Ik hoop voor mij dat hij de komende 10 jaar wel in prijs gaat dalen en niet als de 8C nieuwprijs blijft. Want deze wil ik wel hebben over een jaar of 10 en dan houden als fun car als je er dan nog mee mag rijden😉

  Beantwoorden
 • 2 maart 2020 om 21:09
  Permalink

  Wat een reacties hierzo, maken ze auto’s voor de massa, zijn het geen echte alfa’s want ze zijn niet sportief, rwd, etc. Maken ze een GTA en een GTAm, hardcore sport auto’s, is het weer niet goed. Ga alsjeblieft trollen op autoweek of autoblog en laat deze site voor de echte liefhebbers.

  Beantwoorden
 • 2 maart 2020 om 21:50
  Permalink

  Beste AR155, als je het niet eens bent met jouw wil dit niet zeggen dat je dan geen Alfa liefhebber bent, ik vindt het leuk wat ze hebben gedaan vandaag maar ik had liever gezien dat er een normale Alfa was bij gekomen, die weer met de BMW 1serrie kan strijden dan deze onzin die tocht bijna niemand kan betalen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.