Nieuw leven motorenfabrieken valt samen met productieplan FCA

termoli

De Italiaanse motorenfabrieken te Termoli (kleinere motoren tot 1400) en Pratola Serra (grotere motoren tot 1750) moeten een belangrijke hoogwaardige kraamkamer worden ten behoeve van de productie van auto’s elders in het land. Marchionne zou dat gezegd hebben tijdens zijn  bliksembezoeken eerder deze maand aan deze faciliteiten van Fiat Powertrain. Termoli noemde de CEO zelfs de universiteit van FCA in ItaliĆ«, als het op de ontwikkeling van motortechniek aankomt.

De fabriek in Pratola Serra heeft inmiddels een nieuwe directeur, overgekomen uit Mirafiori. Het gaat om Daniele Riondato die directrice Daniela d’Ambrosio zal vervangen. Of de aanstelling van de man uit Turijn ook te maken heeft met de nieuwe productie straks in Mirafiori en later ook Cassino, is officieel niet bekend. Wel mag aangenomen worden dat de productietoename van de 1750 steeds aanzienlijker zal zijn, in verband met de uitgebreide plannen voor Alfa Romeo. Op 6 mei vallen meer puzzelstukjes wat dit aangaat op hun plaats. Marchionne zal namens FCA op die dag inzage geven in een plan, dat hij naar eigen zeggen al jaren geheim houdt.

2 gedachten over “Nieuw leven motorenfabrieken valt samen met productieplan FCA

 • 25 maart 2014 om 22:04
  Permalink

  Dus met andere woorden er is nog nooit door Fiat oftewel SM iets naar buiten gekomen wat betreft planning . Alles wat tot nu toe door iedereen beweert iwerd is dus klinklare onzin.6 mei weten we het echt.

  Beantwoorden
 • 25 maart 2014 om 22:46
  Permalink

  Ja, maar ik ga er eigenlijk niet van uit dat Grote Sergio de 8 modellen waar eerder sprake van was gaat aankondigen. Realistischer lijkt me dat de toekomst van Mirafiori duidelijk wordt en 1 of 2 modellen aangekondigd worden. Misschien nog wat nieuws over Maserati.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.