Nieuwe Alfa Romeo’s sieren straks Expo 2015

alfa giulia1

Het Italiaanse magazine Quattroruote meldt in z’n laatste editie, dat hoewel we voor de echte commercialisatie nog tot begin 2016 moeten wachten, de nieuwe Alfa Romeo ‘Giulia’ (die niet zo zal heten waarschijnlijk) volop van dichtbij te proeven is gedurende de 6 maanden Expo 2015 te Milaan. Na een vol programma tijdens de presentatie van de nieuwe D-segment Alfa Romeo op 24 juni -met onder andere de heropening van het museum- zullen namelijk een 20-tal exemplaren van de nieuwe middensegment sedan permanent te bewonderen en zelfs uit te proberen zijn.

giulietta polizia

Zoals we eerder vertelden opent Alfa Romeo niet alleen het vernieuwde museum in Arese, maar verrijst er ook een heuse showroom waar de langverwachte nieuwkomer met achterwielaandrijving dus alvast volop aanwezig is. Alfa Romeo benut in de maanden die volgen, deze historische locatie én het internationale evenement Expo 2015, zoveel mogelijk om de aandacht te trekken van het grote publiek. Daar zal het wat de terugkeer van het Milanese merk naar de geboortegrond trouwens wel bij blijven, want Marchionne heeft duidelijk gemaakt dat er geen plannen zijn om ooit weer in Arese Alfa’s te produceren. Intussen doet de lokale politie wel leuk mee, want ook zij hebben Alfa Romeo weer in het hart gesloten en bestelden een vloot Giulietta’s (foto). De nieuwe ‘Giulia’ zal in het najaar echt productierijp zijn en begint dan in Cassino van de band te rollen.

5 gedachten over “Nieuwe Alfa Romeo’s sieren straks Expo 2015

 • 5 mei 2015 om 07:55
  Permalink

  Ik heb alvast opgevangen dat er inderdaad een GT getest wordt in de windtunnels…

  Beantwoorden
 • 5 mei 2015 om 09:01
  Permalink

  De polizia kan geen Delta’s meer bestellen… ik denk dat daar eerder de reden ligt dan dat ze Alfa Romeo in het hart gesloten hebben. Maar leuke draai 🙂

  Beantwoorden
 • 5 mei 2015 om 16:47
  Permalink

  Dit model ziet er ook wel leuk uit als opvolger van de GT. Ik hoop wel dat de nieuwe V6 niet voorzien word van een hoop plasic er boven op zolas bij de Maserati’s wel het geval is. Maar gewoon een mooi kleppen deksel met Alfa Romeo in rode letters er boven op en metalen lucht in laat buizen als de Busso of de V8 in de 8C.

  Maar ja de Politizia had geen keuze meer aangezien Lancia dood is en Fiat alleen 500tjes, punto’s en panda’s heeft. Blijft Alfa over. Maar waar moet de carabinieri nu mee gaan rijden er is geen Italiaanse D segmenter meer? Die rijden doorgaans met D segment Alfa’s 156, 159 nu A4tjes?

  Beantwoorden
 • 5 mei 2015 om 18:04
  Permalink

  Ter info; De Polizia Comunale di Milano heeft nooit Lancia’s gehad en reed recent voornamelijk 159, Stilo, Punto en Bravo naast wat buitenlandse merken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.