Nieuwe Giulietta niet naar de VS

De aanwezige Amerikaanse pers op Balocco zal gister misschien wat teleurstelling hebben gevoeld toen ze hoorden dat de Giulietta niet naar de VS zal komen.

Ze zullen het helemaal jammer hebben gevonden toen ze de machtige QV versie reden. Eerder ging het gerucht al de ronde, maar toch bestond er hier en daar nog wat onduidelijkheid over. Verlengde versies van het platform met daarop een 159 opvolger in 3 verschillende varianten zullen wél naar Amerika afreizen vanaf 2012.

Richard Gasedelli van de communicatie afdeling van FGA moest het ‘slechte’ nieuws brengen. Hij zei overigens wel dat het ‘voorlopig’ niet zo zal zijn. Er is dus hoop voor de Amerikaan die juist uit zag naar ’the new Alfa Romeo’. De pers van de andere kant van de grote plas maakte dan ook graag een quote van dat woordje waarmee niets uitgesloten lijkt. De in de Giulietta aanwezige techniek zal ook op ‘compacte’ Chrysler modellen van de toekomst gebruikt worden. Mogelijk is het daardoor ook makkelijker om de Alfa Giulietta eventueel in Canada straks samen te stellen, mocht een marktintroductie na een stijgende vraag toch nog plaatsvinden.

Een gedachte over “Nieuwe Giulietta niet naar de VS

  • 15 april 2010 om 13:50
    Permalink

    Als de vraag in de VS hoog zal zijn, zeg ik doen!

    Als deze auto een succes wordt in de VS dan heeft Alfa Romeo een goede basis gelegd voor meer toekomstige modellen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.