Nieuwe Lancia Ypsilon in 1 maand op 13.000 orders

Lancia Ypsilon verkoopcijfers

Dat vertelde de goed geluimde CEO Olivier François op het zonovergoten strand van Riccione. De nieuwe kleine Lancia volgt aan deze badplaats -dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot ‘rYccione’- de Musa op als gratis kusttaxi. Voor het vierde jaar op rij is Lancia het merk dat de wegen langs dit bekende vakantiegebied dag en nacht zal domineren. De regio is daarmee autoluw en drankgebruik onder jonge bestuurders wordt hiermee tot een minimum beperkt.

Ypsilon RiccioneDrank is overigens niet de reden waarom de CEO van Chrysler en Lancia zo vrolijk was. Het is de vliegende start van de Ypsilon dat voor de nodige feeststemming aan de kust van Rimini heeft gezorgd. De Ypsilon is binnen vier weken namelijk al 13.000 keer besteld. Lancia vliegt in Italië plots zelfs richting de 5% marktaandeel (van 4,5 naar 4,8), wat al enkele jaren niet meer was gehaald. Volgens François is dankzij de dit indrukwekkende aantal al 50% van de verkoopdoelstelling voor 2011 gehaald. De Ypsilon wordt meestal gekocht in de meest luxe uitvoering Platinum, de versie die wij eind vorige maand ook reden. Lancia heeft dus met succes een niche product gelanceerd in een segment waar zoveel luxe niet al te gangbaar is.

Het succes van de nieuwe Ypsilon vormt slechts het begin van Lancia’s herstel, dat volgend najaar ook extra zal worden gestimuleerd door de introductie van de Thema en de Voyager.

Lancia is samen met Alfa Romeo begonnen aan een comeback. Alfa Romeo kent namelijk al maanden een flinke groei dankzij de Giulietta en ook de MiTo zorgt voor de nodige inkomsten. Kortom, een goed begin voor twee merken die alleen nog bestaan, dankzij de strategische stappen die Fiat Group de afgelopen jaren heeft genomen.

2 gedachten over “Nieuwe Lancia Ypsilon in 1 maand op 13.000 orders

 • 23 juli 2011 om 09:38
  Permalink

  De komende Panda zal ongetwijfeld dezelfde boost geven aan Fiat. Misschien hebben ze nu wel eindelijk door dat er dringend nieuwe modellen moeten komen om de verkopen te doen stijgen.

  Beantwoorden
 • 25 juli 2011 om 10:57
  Permalink

  Goed nieuws! Laten we hopen dat de Ypsilon ook buiten Italië wordt opgepikt door het koperspubliek.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.