Nieuwe Maserati GranCabrio nadert debuut

Monterey Car Week als belangrijk podium.

Traditioneel zal Maserati de Monterey Car Week in Californië aanvliegen als ware het een serieuze internationale autosalon. Een belangrijk deel van Maserati’s koperspubliek komt namelijk op een evenement als deze af. Ook op Goodwood onlangs was de drietand volop aanwezig. En niet louter met het bestaande gamma treed het merk uit Modena in de VS aan. Net als vorig jaar met de nieuwe GranTurismo en de MC20 Cielo, zal er ook dit jaar sprake zijn van ware premières. Naast de reeds aangekondigde gelimiteerde MCXtrema, zal ook de nieuwe GranCabrio voor het eerst en plein public getoond woorden. Deze rijdt in Turijn al volop rond zonder al te veel camouflage voor de laatste proefrondjes (foto boven en onder).

“Maseratissima”.

Maserati geeft ons alvast een officieel kiekje dat als een artificiële ‘spyshot’ wordt gepresenteerd (foto’s onder). Het betreft de Trofeo versie. Door het gebladerte zie je haarscherp hoe de cabrio der cabrio’s er precies uitziet. En net als bij de GranTurismo (die we overigens tijdens de Le Mans Classic met eigen ogen goed van dichtbij hebben kunnen bekijken) zijn we in 1 oogopslag overtuigd. De Maserati GranCabrio met stoffen kap is een toonbeeld van Italiaanse elegantie op het meest luxueuze niveau. Kortom een auto die de drietand volop waard is. De volledig elektrische Folgore volgt kort na de V6 en is intussen ook al gespot tijdens een test in Turijn (in het zwart hierboven). Intussen genieten we van de 3 liter V6 Nettuno Biturbo in de versies Modena en Trofeo met respectievelijk 496 (600 Nm max. koppel) en 558 pk (650 Nm max. koppel). Het evenement in Monterey duurt van 11 tot 20 augustus. De productie van de GranCabrio start eind deze zomer terwijl een gefaseerd internationaal marktdebuut vanaf eind dit jaar zal plaatsvinden.

 

2 gedachten over “Nieuwe Maserati GranCabrio nadert debuut

  • 13 augustus 2023 om 05:51
    Permalink

    De vorige Grancabrio vind ik mooi, maar duidelijk minder evenwichtig ontworpen dan de coupé (Granturismo). Ik ben benieuwd of het nu beter is, hopelijk minder plomp, (bijna) net zo mooi als de coupé.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.