Nieuwe variant Fiat Viaggio te zien op salon van Guangzhou

viaggio shanghai

Zoals je hebt kunnen merken gaat op de salon van Sjanghai alle aandacht uit naar de nieuwe Jeep Cherokee en is Fiat daarom even uit de spotlight. Men presenteerde dus nog geen nieuwe versie van de Viaggio, ondanks dat het precies een jaar is geleden dat de sedan van Fiat aan China en de wereld werd gepresenteerd. Maar China kent meerdere belangrijke salons, dus is het voor de fabrikant niet bepaald moeilijk om de aandacht wat te spreiden. Jeep-baas en Fiat’s leider over de bedrijfsvoering in China Mike Manley, was intussen alvast duidelijk over wat komen gaat.

In november zal namelijk op de Guangzhou Auto Show (21 november) een nieuwe versie van de Fiat Viaggio onthuld worden, die volgens Manley vervolgens eind dit jaar op de Chinese markt zal debuteren. Manley bevestigde ook dat Fiat momenteel aan een opvolger werkt van de Punto en de Linea en dat deze compactere modellen uiteindelijk ook in Azië een belangrijke rol zullen vervullen, al wil dit niet zeggen dat de huidige modellen dan direct komen te vervalen. Deze zullen in India als ‘Classic’ nog onderdeel zijn van het gamma en bovendien de nodige updates ontvangen.

2 gedachten over “Nieuwe variant Fiat Viaggio te zien op salon van Guangzhou

 • 24 april 2013 om 07:54
  Permalink

  ieggh……een Kia C’eed !!………hopelijk zit er onderhuids nog wat italiaanse DNA? 🙄

  Beantwoorden
 • 24 april 2013 om 09:10
  Permalink

  Hm..niet eens. Zijkant en voorzijde van de Viaggio zijn toch echt tof. Gebalanceerd en verfijnder dan een Koreaanse Kia, dus behoorlijk Italiaans imo. Slimme styling omdat het gericht is op de gemiddelde smaak van de markt en tegelijkertijd toch met vleugje Italiaans dna. Een Fiat sedan mag ook niet te stijlvol zijn anders heeft Lancia geen toekomstrecht in dit segment. Nee de Viaggio krijgt van mij een dikke 7 en als ie ook nog eens rijdt als een Giulietta misschien wel een 8.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.